Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 15-04-2012 16:50

ÖĞRENCİLER PROJELERİNE DESTEK BEKLİYOR

Güneş enerjisi ve hidrojenle çalışan otomobiller arasında TÜBİTAK'ın düzenlediği Formula-G yarışlarına katılabilmek için proje hazırlayan Cumhuriyet Üniversitesi öğrencisi 11 genç, projelerine destek bekliyor.

ÖĞRENCİLER PROJELERİNE DESTEK BEKLİYOR

CÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü son sınıf öğrencisi Muhammet Fatih Savaş, ''Prof. Dr. Yeltekin Demirel öncülüğünde 5 arkadaşımız elektrik-elektronik mühendisliğinden, 4 arkadaşımız makine mühendisliğinden, bir metalürji malzeme mühendisliğinden ve bir arkadaşımız inşaat mühendisliğinden var. Projemiz TÜBİTAK Formula-G yarışlarına katılmak üzere güneş enerjili araç yapımı. Projemizin teknik kısımları tamam. Nasıl yapacağımızı, hangi malzemeleri kullanacağımızı hazırladık. Fakat projemiz maddi konuda sıkıntıya düştü. İki hafta içinde maddi destek bulmamız gerekiyor. Bu konuda Sivas Belediyesi'nden, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası'ndan ve Sivas'taki büyük sanayi kuruluşlarından destek istiyoruz'' diye konuştu. 


Projelerinin Sivas Belediyesi'nin ''Fikri Kap Gel'' yarışmasında ilk 10'a girdiğini belirten Savaş, ''Bu hafta içerisinde belediyemizle de bir görüşmemiz olacak. Desteklerini isteyeceğiz. Üniversitemizin de desteklerini isteyeceğiz. Fakat bu proje, şehrin sahiplenmesi gereken bir proje ve tüm şehirden destek istiyoruz. Özellikle büyük sanayi kuruluşlarından destek bekliyoruz'' dedi. 


Makine Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Mustafa Yılmaz ise ''Bu projedeki amacımız 1974 yılında kurulan üniversitemizin henüz böyle bir projeye başlayamamış olması. Biz bu projeyi, imkanlar dahilinde tamamen tasarımından montajına, malzeme tedarikine kadar Sivas'ın ve üniversitemizin yerel imkanlarıyla yürütüyoruz.

 

Sivas'ın ve üniversitemizin yerel imkanlarıyla, potansiyeliyle bir yerlere gelmenin, mümkünse ilk etapta yarışı tamamlayacak bir araç çıkartıp, arkasından gelecekte podyuma çıkacak, zafer kazanacak bir araç oluşturmanın, bilgi birikimi oluşturmanın derdindeyiz. Bunun için de hepimizde gerekli ve yeterli imkan, azim olmakla birlikte tek sıkıntımız şu anda finansal sıkıntı. Bunun için de Sivas'ta duyarlı iş adamlarımızdan, belediyemizden, Valiliğimizden, Ticaret ve Sanayi Odamızdan destek bekliyoruz.

 

Çünkü 1974'te kurulan üniversitemizin, henüz daha yeni kurulan üniversiteler karşısında artık öne geçme çabası göstermesi gerekiyor. Biz bunu yapacak inanç ve güçteyiz'' diye konuştu.

AdminAdmin