Kategorilenmemiş
Giriş Tarihi : 10-12-2010 12:41

YUMURTALI KÜRSÜ ÖNERDİK

Öğrencilerden Kuzu’ya: Üzerinde ‘Kolektifler’ yazan yumurtaların olduğu bir kürsüde konuşabilirsiniz

YUMURTALI KÜRSÜ ÖNERDİK

 

Öğrencilerden Kuzu’ya: Üzerinde ‘Kolektifler’ yazan yumurtaların olduğu bir kürsüde konuşabilirsiniz
Kuzu’dan öğrencilere: Öyle maymunluk olur mu? 3-5 serseriye pabuç bırakmam.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu’ya yönelik yumurtalı protesto olayını gerçekleştiren Mülkiye öğrencileri, Kuzu’nun Ergenekon örgütü ve İP Genel Başkanı Doğu Perinçek’le bağlantıları olduğu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da Mülkiye öğrencisi olmadıkları yolundaki iddialarını yalanladı.

Kuzu’ya yönelik yumurtalı protesto ile tüm Türkiye’nin bir anda gözlerinin çevrildiği Mülkiye’de eylemi gerçekleştiren öğrenciler, eylem sürecini Milliyet’e anlattı. Öğrenci Kolektifleri, TKP’li öğrenciler ve ÖDP’ye yakın çizgide hareket eden Gençlik Muhalefeti örgütlerinin buluştuğu salonda, farklı zeminlerde hazırlanan üç ayrı eylem, Kuzu’ya karşı aynı anda sahnelendi. Protestoyu gerçekleştiren öğrenciler Milliyet’e şunları söyledi:

Öyle maymunluk olur mu?

- Ozan Gündoğdu (Mülkiye-3. sınıf): 1 ay önce bu etkinlik ortaya çıktığında Kuzu’ya, üzerinde ‘Kolektifler’ yazan yumurtaların bulunduğu bir kürsüde konuşma yapabileceğini, yoksa konuşturmayacaklarını organizasyonu yapan topluluk aracılığıyla ilettik. Kuzu’nun ‘Öyle maymunluk olur mu?’ dediği bize aktarıldı. Eylemde kararlı olduğumuz kendisine iletilince de kendisinin, ‘3-5 serseriye pabuç bırakmam’ dediği bize söylendi. Kuzu, salona girdiğinde ilk yumurtayı ben attım. ‘Önce 4 Aralık’ın hesabını ver’ dedim, ancak yuhalamalardan duyulmadı. Daha sonra gerisi geldi. Kuzu’nun Mülkiye’ye tekrar davet edilse de geleceğini zannetmem. Ancak, gelirse bizlerden arındırılmış bir üniversiteye konuşabilir. Evet, bizim bir örgütümüz var, ismi de ‘Öğrenci Kolektifleri’, öğrencilerin hak arama mücadelesini ortaklaştırıyoruz. Doğu Perinçek ile bir bağımız olamaz. Kendisi bize göre faşist bir çizgiye sahiptir. Ergenekon da faşist bir örgüttür. Kısa vadede açıklama yapmasaydı, rektörümüzü de sahiplenirdik. Kimse ona dışarıdan telkinde bulunamaz.

- Nihal Çarıkçı (Mülkiye-3. sınıf): Yumurta atmak, Kolektifler olarak bizim eylem tarzımız. Cephanemiz, 2 karton yumurtaydı. Onları da çevredeki marketlerden sağladık. Perinçek’in tayfası bu okulda siyaset yapamaz. Salonda bu gruptan kimse yoktu. Siyasiler konuşmalarıyla bizi sürekli tahrik etmeye ve kışkırtmaya çalışıyorlar. Konfetiye molotof kokteyli diyorlar. Eylemden sonra bazı hocalarımızla yaptığımız görüşmede onlar da bize desteğini iletti.

- Doğanay Gençay (Mülkiye-2. sınıf): Burası üniversite, bir hapishane ya da Ak Parti Genel Merkezi değil. Yumurtaları buraya nasıl soktuğumuzu soruyorlar, ceplerimizde soktuk. Burada üst aranması yapılmaz, kimlik kontrolü de son iki gündür yapılıyor. Burayı hapishaneye çevirmeye çalışıyorlar ama başaramayacaklar.

- Selen Özçelik (Mülkiye-3. sınıf): Biz ‘Gençlik Muhalefeti’ olarak yumurta atmayız, ayakkabı atarız. Dün de ayakkabı attık ama o kargaşa da görülmedi. Daha atacak çok ayakkabımız var. Belki bundan sonra ayakkabı kontrolü yaparlar ve içeriye ayakkabısız alırlar. Buraları bilim yuvalarıydı, neoliberalizmin kalelerine dönüşüyor. Cebeci, muhaliflerin okuludur. Mahir Çayan’ın okulu burası. Mümtazer Türköne’nin eyleme karşı sarfettiği sözler de zamanında Mahir’lerin bu kampüste ona uğrattığı psikolojik tahribatın sonucu olabilir.

 

Siyasal Bilgiler Fakültesi öğrencileri (soldan sağa) Nihal Çarıkçı, Berhan Yurdakul, Ali Demiraslan, Selen Özçelik, Alper Cengiz, Kurtuluş Yaman.

 Ozan Gündoğdu: Kuzu salona girdiğinde ilk yumurtayı ben attım.

Aftan döndü

“Bazı basın kuruluşlarında beyaz saçlı bir arkadaşın öğrenci olmadığı belirtildi, provokatör olarak gösterildi. O arkadaşımız bizden. Bu üniversiteye 1974 yılında girmiş, 1980 darbesi sonrası İsviçre’ye kaçmak zorunda kalmış. 2005’te Türkiye’ye döndükten sonra aftan da yararlanarak Mülkiye’ye dönmüş biri.”

AdminAdmin