Cumhuriyet Üniversitesi Haberleri
Giriş Tarihi : 21-12-2011 17:46

SAĞLIK ÇALIŞANLARI SİVAS'TA DA GREVDEYDİ

Sivas'ta Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (Kesk) bağlı sendiklara üye çalışanlar bir günlük iş bırakma eylemi yaptı. Eylemciler, davul- zurna eşliğinde halay çekti.

SAĞLIK ÇALIŞANLARI SİVAS'TA DA GREVDEYDİ


 

 

 

 

 

 

Kesk'e bağlı kamu çalışanlarının 1 günlük iş bırakma eylemine Sağlık Emekçileri Sendikası, Eğitim-Sen ve CHP'liler destek verdi. Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi poliklinik girişi önünde yapılan eyleme kamu çalışanları halay çekerek başladı.

Hasta yakınları da eyleme alkışlarla destek verdi. Ellerinde pankart ve döviz bulunan sendika üyeleri bir süre slogan attı. Sivas Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Erdoğan, "Önümüzdeki günlerde görüşülecek Kamu Emekçileri Sendika Yasası'nın sadece toplu sözleşme diye göstermelik bir biçimde geçiştirilmesini istemiyoruz. Sendikal mücadele grevle taçlandırılırsa bir anlam kazanır diyoruz ve çıkacak yasanın grevli toplu sözleşmeli bir biçimde düzenlenmesini istiyoruz. Bir diğeri de sağlık alanını tamimiyle ticarileştirmeye çeviren ve artık sağlığı parayla alınıp satılır duruma getiren düzenlemenin kaldırılmasını istiyoruz" dedi. İş bırakma eylemi yapan kamu çalışanları yapılan açıklamaların ardından tekrar görevlerinin başına döndü.

TABİBLER ODASI'NDAN AÇIKLAMA

Öte yandan Sivas- Erzincan Tabip Odası üyeleri de Numune Hastanesi bahçesinde gerçekleştirdikleri basın açıklaması ile çalışma koşullarındaki sıkıntı ve performans sisteminde yaşanan haksızlıkları dile getirdi. Sivas Tabipler Odası Başkanı Levent Sağlam çalışma şartlarının iyileştirilmesini istediklerini belirterek, "Asla uzlaşmaz bir tutum içine girmeyen, sabırla şartların iyileştirilmesini bekleyen, hastaların sağlığından başka bir şey düşünmeyen, fedakarca çalışan hekimlerin, sağlık hizmetinin ana unsuru olduğu unutulmamalıdır" dedi.

AdminAdmin