Gündem
Giriş Tarihi : 18-12-2011 17:41

ÇARŞAMBA GREV VAR!

Eğitim Sen Sivas Şube Başkanı ve Kesk Dönem Sözcüsü İbrahim Erdoğan, 21 Aralık’ta greve gideceklerini söyledi.

ÇARŞAMBA GREV VAR!

Erdoğan; “Hükümetin kamu hizmetlerinin ticarileştirilmesi için çıkardığı yasalar yetmezmiş gibi kanun hükmünde kararnameler ile sermayeye hizmette sınır tanımıyor, kamu emekçilerinin yıllardır verdiği meşru mücadelenin, uluslar arası sözleşmeleri ve anayasayı yok sayarak grevli toplu sözleşme hakkımızı engellenmeye devam ediliyor” dedi.         


Erdoğan: "Biz Kesk olarak böyle bir yasal düzenlemeyi kabul etmiyoruz. Bu yasal düzenlemede taleplerimize yer verilene kadar mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.

 

Bu nedenle, grev hakkımızın yasal olarak teminat altına alınması için, kamu hizmetlerinin ticarileştirilmesine son verilmesi için, tüm çalışanlara insan onuruna yakışır bir ücret ve çalışma koşullarının sağlanması için, ek ödemelerin tüm emekçiler için eşitlenerek emekliliğe yansıtılması için, emeklilere yoksulluk sınırının üzerinde bir ücret ödenmesi için, uluslar arası sözleşmelerden doğan hakkımızı kullanmak üzere 21 Aralık'ta greve gidiyoruz.

 

Başta sendikalar olmak üzere siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini ve tüm kamuoyunu bu mücadelemize destek vermeye çağırıyoruz" dedi.

AdminAdmin