Bölgesel
Giriş Tarihi : 17-11-2011 01:57

VAN'DAN KAMYONLA KAÇIYORLAR

Kamyon kasasında yaptıkları uzun yolculuğun ardından Gaziantep'e ulaşan depremzede aileler, akrabaları tarafından karşılandı.

VAN'DAN KAMYONLA KAÇIYORLAR

Kamyon kasasında yaptıkları uzun yolculuğun ardından Gaziantep'e ulaşan depremzede aileler, akrabaları tarafından karşılandı.

Van'dan yola çıkan 6 depremzede aile, kamyon kasasında yaptıkları uzun yolculuğun ardından Gaziantep'e geldi.

Van'dan yükledikleri eşyalarıyla kamyon kasasında yaptıkları 18 saatlik yolculuğun ardından Gaziantep'e ulaşan aileler, yakınları tarafından karşılandı.

Depremzedelerden Nevzat Çelik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 6 aile olarak çocuklarıyla Van'dan yola çıktıklarını söyledi.

İmkanları olmadığı için kamyon kasasında yolculuk yapmak zorunda kaldıklarını ve beraberlerinde yalnızca yataklarını ve battaniyelerini getirebildiklerini, ihtiyaçları olan birçok eşyayı Van'da bıraktıklarını ifade eden Çelik, şöyle konuştu:

''Kalacak yerimiz yok. Van hayalet şehre dönüşmüş. Evlerimiz çökmüş. Anlayacağınız kaçtık. 6 aile geldik. Bizden önce gelenler de olmuş. Bizden sonra gelecekler de olacak. Soğukta ufak bir çadırda kalıyorduk. Biz idare ediyorduk ama çocuklarımız üşüyordu. Çok mağduruz. Belki bir gece akrabalarımızın yanında kalabiliriz ama 25-30 kişi hangi evde kalabilir. Çoğu insan Van'dan kaçtı. Kim ister 'memleketimi bırakayım, evimi bırakayım'. Burada sadece üzerinde yatacaklarımızı getirdik. Eşyaları karın altında yükledik. Hepsi ıslak. Bunu sadece yaşayan bilir. İmkanımız olsa araba tutar gelirdik ama imkanımız yok. Kendimize ekmek bulamıyorduk. Allah kalanlara yardım etsin. Bunu yaşayan bilir.''

Aydın Çelik ise deprem bölgesindeki soğuk hava nedeniyle çocukların hasta olduğunu belirtti. Depremi ancak yaşayanın bilebileceğini, yine de şükrettiklerini ifade eden Çelik, ''Yani öyle sarsıntılar oluyordu. Evler gözümüzün önünde yıkılıyordu. Bizim bir evin duvarı gitti. Kurban olayım Allah'a, öldürmeyen Allah öldürmüyor. Biz ancak kendimizi dışarı attık'' diye konuştu.

Van'da işçi olduklarını, depremden sonra işsiz kaldıklarını bildiren Çelik, ''İşçiydik, adamlar bizi bırakıp gitti. Biz ortada kaldık. Depremin acısını anlatamıyorum. Yani biz gelmişiz Allah-u Teala oradakilere yardım etsin. Allah'a binlerce şükür olsun biz geldik. Allah oradakilere yardım etsin. İmkanı olmayan insanlar var, gelmek istiyorlar ama gelemiyorlar. Hepsi çadırda. Başka illere giden çok fazla'' dedi.

Serkan Bardar ise akrabalarına kucak açtıklarını, evlerinde çok sayıda depremzedeyi barındırdıklarını ifade etti.

Akrabaları için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını, ancak imkanları ölçüsünde yardım edebildiklerini dile getiren Bardar, Gaziantep Valiliğinden, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yardım beklediklerini kaydetti.

Cemile Tatar ise Van'da çadırda kaldıklarını, çocuklarının üşüdüğünü, birçok eşyalarının enkaz altında kaldığını ve mağdur olduklarını kaydetti. .

BOĞAÇ YÜZGÜL / DEMET ÇAHA / EGEMEN GAZETESİ / BALKAN HABER AJANSI(BAHA)
 

 

 

Bir firma düşünün; şirketinizin profesyonel anlamda her türlü gereksinimde yanınızda olsun...'Lojistik Kurye' hizmetleri ile, her türlü iletinizi; taahhüt edilen zamanda, yerine ulaştırsın...Yetmesin; üretiminizin, hizmetinizin; aynı dağıtım ağı ile, ulaşacağı yerlere, eksiksiz ve yine taahhüt edilen zamanda ulaşmasını sağlasın...Yine yetmesin, her türlü web tasarımınızı; en son tekniklerle; tüm dünya ile paylaşsın, yeni doğacak ekranınıza siz bile şaşırın...Yetmesin, her türlü araç kiralama ve benzeri ihtiyaçlarınızda; yine oldukça profesyonel bir mantık ve süreç çerçevesinde, bu ihtiyacınızı da eksiksiz yerine getirsin...Böyle komplike bir şirket, olsa olsa; genç ve girişimci işadamı Yaşar Karakelle'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı YKK HAN GRUP olabilir...www.ykkhangrup.com


 

Metin BOSNAKMetin BOSNAK