Bölgesel
Giriş Tarihi : 21-10-2011 09:36

HEDEF İLÇEYİ ZAPTETMEKTİ

25 Mehmetçik'in şehit düştüğü Çukurca saldırısının emrini 'Bahoz' kod adlı Suriyeli terörist Fehman Hüseyin'in verdiği telsiz konuşmalarıyla kesinleşti. 'Şimdi hasat zamanı' şifresi kayıtlara geçti

HEDEF İLÇEYİ ZAPTETMEKTİ

 

25 Mehmetçik'in şehit düştüğü Çukurca saldırısının emrini 'Bahoz' kod adlı Suriyeli terörist Fehman Hüseyin'in verdiği telsiz konuşmalarıyla kesinleşti. 'Şimdi hasat zamanı' şifresi kayıtlara geçti

Hakkarİ Çukurca'da 25 askerin şehit olduğu saldırının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Buna göre saldırı emrini 'Bahoz' kod adlı Suriyeli terörist Fehman Hüseyin vermiş. Telsiz konuşmalarına giren şifre ise 'Şimdi hasat zamanı.' İşte AKŞAM'ın izini sürdüğü saldırının detayları...

- Çukurca merkezde polis lojmanlarına 50 metre mesafede mevzilenen PKK'lı 8 militana, 50 özel harekat polisi anında karşılık verdi. Teröristler 4 roketatarı orada bırakarak kaçtı.

- Askeri birimler, şehir merkezine hakim noktadaki korucu tepesine telsizle haber vermek istedi. Ancak çağrılara cevap gelmedi. İddiaya göre, korucu tepesinden de Çukurca merkezdeki Alay Komutanlığı'na ateş açıldı.

- PKK saldırısı 01.00'de başladı, 01.05'de elektrikler kesildi. Karanlıktan faydalanan teröristler, asker ve polis noktalarının yakınına sızmayı başardı.

- Çukurca'daki saldırıda polis ve asker arasında telsiz bağlantısının olmadığı ortaya çıkardı. İddiaya göre, bu durum teröristlerin mevzilerinin hemen belirlenmesini engelledi.

- Saldırıyı 'Bahoz' kod adlı Suriyeli terörist Fehman Hüseyin'in verdiği telsiz konuşmalarıyla kesinleşti. Hüseyin'in, saldırı emrini 'Şimdi hasat zamanı' şifresiyle verdiği kayıtlara geçti. Bu anonsun ardından teröristler asker ve polis birliklerine saldırdı.

- Teröristlerin stratejisinin Çukurca'yı işgal etmek anlaşıldı. Geçen ay, şehir işgali eylemini Şemdinli'de deneyen teröristler sivil halkı kalkan yapmıştı.

Çocukları banyoya sakladık

PKK'nın hedef seçtiği Yenimahalle'deki TOKİ polis lojmanlarına çok sayıda roketatar mermisi isabet etmiş. Patlamayan roketatarlar ise lojmanların çatısında kalmış. Saldırı sırasında evde bulunan polisler önce çocuklarını ve eşlerini banyoya saklamış, ardından da teröristlere karşılık vermiş.

 

 

Bir firma düşünün; şirketinizin profesyonel anlamda her türlü gereksinimde yanınızda olsun...'Lojistik Kurye' hizmetleri ile, her türlü iletinizi; taahhüt edilen zamanda, yerine ulaştırsın...Yetmesin; üretiminizin, hizmetinizin; aynı dağıtım ağı ile, ulaşacağı yerlere, eksiksiz ve yine taahhüt edilen zamanda ulaşmasını sağlasın...Yine yetmesin, her türlü web tasarımınızı; en son tekniklerle; tüm dünya ile paylaşsın, yeni doğacak ekranınıza siz bile şaşırın...Yetmesin, her türlü araç kiralama ve benzeri ihtiyaçlarınızda; yine oldukça profesyonel bir mantık ve süreç çerçevesinde, bu ihtiyacınızı da eksiksiz yerine getirsin...Böyle komplike bir şirket, olsa olsa; genç ve girişimci işadamı Yaşar Karakelle'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı YKK HAN GRUP olabilir...www.ykkhangrup.com

  A

Metin BOSNAKMetin BOSNAK