Emlak
Giriş Tarihi : 08-10-2011 21:37

TOKİ'DEN DAR GELİRLİLERE KONUT İMKANI

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) dar gelirli aileler için satışa sunduğu ve 9 bin 982 başvurunun olduğu Kocaeli'deki 516 konut için kura çekimi yapıldı.

TOKİ'DEN DAR GELİRLİLERE KONUT İMKANI

 

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) dar gelirli aileler için satışa sunduğu ve 9 bin 982 başvurunun olduğu Kocaeli'deki 516 konut için kura çekimi yapıldı.

TOKİ Finansman Daire Başkanı Ayhan Karaca, İzmit İsmetpaşa Stadı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 58, 59 ve 60. hükümetlerin başlattığı ''planlı kentleşme ve konut seferberliği'' çalışmaları kapsamında 81 il, 800 ilçe ve 2 bin 131 şantiyede, 513 bin konut yapıldığını söyledi.

Konutların yanı sıra sosyal donatıların da yapıldığını belirten Karaca, çalışmalar kapsamında 757 okul, 783 spor salonu, 152 hastane, 379 cami ve çok sayıda ticaret merkezi inşa ettiklerini belirtti.

Kocaeli'nin bu yatırımlardan gerekli payı aldığını ve bu güne kadar Kocaeli'de 29 şantiyede 13 bin 600 konut, 8 ilköğretim okulu, 7 lise, 7 cami, 17 spor salonu ve 4 ticaret merkezi inşa edildiğini dile getiren Karaca, ''Arızlı konutlarına yaklaşık 10 bin başvuru yapıldı. Tabi burada bu kadar yoğun müracaatın olması bizleri de gururlandırıyor ve şevkimizi arttırıyor'' dedi.

Daha sonra noter huzurunda kura çekimi yapıldı, ev sahibi olan vatandaşların büyük mutluluk yaşadığı gözlendi.

Kurada ev sahibi olma hakkı kazanan Kore gazisi Mustafa Görüş, ''Gazi, şehit ve yoksul ailelere yardım eden sayın Başbakanımıza teşekkür ederim. Çok sevinçliyim yıllardır kirada oturuyorum'' diye konuştu.

Ev sahibi olma hakkı kazanan engelli Nuray Turan da çok sevinçli olduğunu belirterek, 10 yıldır kirada oturduğunu ifade etti.

Turan, kira öder gibi ev sahibi olacağını dile getirerek, şöyle konuştu:

''Yine kira ödeyeceğim ama sonunda ev sahibi olacağım. Sağ ayağımda yüzde 40 oranında engelim var. Gündelik temizliğe gidiyorum. Artık kira değil de kendi evim için para ödeyeceğim, daha huzurlu olacağım. Bu imkanı bizlere sunan herkese teşekkür ediyorum.''

-TOKİ Türkiye'nin sınırlarını aştı-

Kuranın ardından kendilerine ev çıkan Bayram ve eşi Kezban Yıldız ile Arızlı bölgesindeki konutları gezen TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanı Niyazi Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dar gelirli ailelere kira öder gibi evler yaptıklarını, dairelerin ortalama 67 metrekare 2 oda bir salondan oluştuğunu söyledi.

Arızlı'da daha önce 706 konut inşa ettiklerini dile getiren Özdemir, konutlar ile beraber yol, üst ve alt yapı, cami, okul ve iş merkezleri de yaptıklarını bildirdi.

Kura çekimlerinin yoğun katılımdan dolayı artık stadyumlarda yapıldığına dikkati çeken Özdemir, ''Bu konutları Allah nasip ederse önümüzdeki yılın Haziran ayında bitirerek teslim edeceğiz. Normalde Ağustos ayında bitirecektik ama okul başlamadan bitirmek istiyoruz. Şu an konutların kaba inşaatları tamamlandı'' diye konuştu.

Kocaeli'de 516 konut için 10 bine yakın müracaat olduğunu kaydeden Özdemir, şöyle devam etti:

''Bu insanlarımızın TOKİ'ye güvendiğini gösteriyor. Biz de bu güvene layık olacağız. TOKİ 1984 yılında kuruldu. 19 senede 43 bin konut yapılırken, 2003 yılından bugüne 513 bin konut inşa edildi. TOKİ Türkiye'nin sınırlarını aştı, 40 ülke ile ön protokol antlaşmaları yaptık. Buradaki en hassas nokta ise TOKİ'nin kendi kaynağını üreten bir kurum olmasıdır. Hazine'den para alıp da müteahhitlere para ödemiyoruz. Kaynağımızı ürettiğimiz için yabancıların büyük ilgisini çekiyor. Pakistan'da konut yaptık, Somali'de yapıyoruz. İnşallah bu modeli dünyaya taşıyacağız.''

Kurayla konut sahibi olan Bayram Yıldız da 27 yıldır kirada oturduğunu, kendilerine konut çıkmasına çok sevindiğini ve böyle bir fırsat veren Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür ettiğini söyledi.

Hal müdürlüğünde çaycılık yaptığını ve yıllardır ev sahibi olmak istediğini bildiren 2 çocuk babası Yıldız, 350 lira kira verdiğini, eve taşındıktan sonra 200 lira ödeyeceğini ve 15 yıl sonra mülk sahibi olacağını kaydetti.

Kaba inşası tamamlanan evlerini gezdiklerini ve çok beğendiklerini bildiren Yıldız, ''Yıllardır bekliyorduk, sonunda nasip oldu. Çok mutluyum yıllardır sobalı kiralık evde oturuyorum. Allah herkese bu mutluluğu nasip etsin. Şu an kira öder gibi ev sahibi olacağım'' diye konuştu.

Alt gelir grubuna dönük konutlarda hak sahibi olanlar 4 bin TL peşinat ödeyecekler. İlk taksit ödemelerini ise konutları teslim aldıktan sonra yapacaklar. Aylık taksitleri yaklaşık 188 TL'den başlayan konutlar 180 ay (15 yıl) vadeli satılacak.

 

 

 

 

Bir firma düşünün; şirketinizin profesyonel anlamda her türlü gereksinimde yanınızda olsun...'Lojistik Kurye' hizmetleri ile, her türlü iletinizi; taahhüt edilen zamanda, yerine ulaştırsın...Yetmesin; üretiminizin, hizmetinizin; aynı dağıtım ağı ile, ulaşacağı yerlere, eksiksiz ve yine taahhüt edilen zamanda ulaşmasını sağlasın...Yine yetmesin, her türlü web tasarımınızı; en son tekniklerle; tüm dünya ile paylaşsın, yeni doğacak ekranınıza siz bile şaşırın...Yetmesin, her türlü araç kiralama ve benzeri ihtiyaçlarınızda; yine oldukça profesyonel bir mantık ve süreç çerçevesinde, bu ihtiyacınızı da eksiksiz yerine getirsin...Böyle komplike bir şirket, olsa olsa; genç ve girişimci işadamı Yaşar Karakelle'nin yönetim kurulu başkanlığını yaptığı YKK HAN GRUP olabilir...www.ykkhangrup.com

Metin BOSNAKMetin BOSNAK