3. Sayfa
Giriş Tarihi : 23-09-2011 10:26

ÖLEN ÖLDÜĞÜ İLE KALABİLİR

5 Rus turist rehberinin hayatını kaybettiği 'sahte içki' iddianamesi hazırlandı. Sanıklar için 5 yıl hapis cezası istendi.

ÖLEN ÖLDÜĞÜ İLE KALABİLİR

5 Rus turist rehberinin hayatını kaybettiği 'sahte içki' iddianamesi hazırlandı. Sanıklar için 5 yıl hapis cezası istendi.

Muğla, Bodrum'da beş Rus turist rehberinin hayatını kaybetmesiyle ilgili iddianame tamamlandı. 3 ay önce Orkan Denizcilik Şirketi'ne ait tekneyle 120 kişinin çıktığı turda 30 Rus rehberi, mide bulantısı ve kusma şikayetleriyle hastaneye kaldırılmış, Maria Shalyapina, Zalyaeva Auilia, Alexandr Zhbckov, Marina Sevelyova ile Victoria Nikolaeva yaşamlarını yitirmişti.

Teknenin deposunda bulunan ve numune alınan 714 şişeden markasız iki içki şişesinin içinde 'akrep' ve 'yılan' olduğu tespit edilmişti. Polis, şişedeki akrep ve yılanla ilgili ayrı bir soruşturma başlatırken, içkilerin de 'sahte' oldukları belirlendi. Tutuklanan Orkan Denizcilik Şirketi'nin ortaklarından Önder Kabakçı ile Naz Alkollü-Alkolsüz İçki firmasının sahibi Sakıp Demirkol ve çalışanlar Ender Salman ve Tolga Depeharman hakkındaki iddianameyi Alanya Cumhuriyet Savcısı Faruk Kaynak hazırladı.

Sanıklar hakkında 'bozulmuş veya değiştirilmiş gıda ve ilaç ticareti yapmak, Vergi Usul Kanunu'na muhalefet' suçundan da dava açıldı ve 5 yıla kadar hapis ile 30 bin lira para cezası istendi. İlk duruşma 12 Ekim'de görülecek.

 

 

ÇİĞDEM KILIÇ / BOĞAÇ YÜZGÜL / EGEMEN GAZETESİ

 

 

 

Metin BOSNAKMetin BOSNAK