Ekonomi
Giriş Tarihi : 29-08-2011 10:29

SGK'DA ATAMA BEKLENİYOR

Emin Zararsız’ın Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı’na atanmasıyla boşalan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na kimin getirileceği kurum içinde beklenti oluşturdu.

SGK'DA ATAMA BEKLENİYOR

Emin Zararsız’ın Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarlığı’na atanmasıyla boşalan Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na kimin getirileceği kurum içinde beklenti oluşturdu.

ANKA’nın edindiği bilgiye göre, Emin Zararsız’ın boşalttığı koltuğa kurum içinde iki aday gösteriliyor. Ancak Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına kurum dışından da atama yapılması beklentisi bulunuyor. Kurum içinden aday gösterilen iki isimden biri, Zararsız’ın müsteşar olmasının ardından başkanlığa vekalet eden başkan yardımcılarından Fatih Acar. İkinci isim ise Acar’ın yerine vekaleten atanan Primsiz Ödemeler Müdürü Genel Yadigar Gökalp. Kulislere göre, başkanlığı vekaleten yürüten Fatih Acar’ın daha önce kararnamesinin Başbakanlık’tan dönmesi, ayrıca kurumu zarara uğrattığı gerekçesiyle Kamu Etik Kurulu tarafından ceza alması, başkanlık için dezavantaj oluşturuyor. Bunun yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’e yakın olması ve kurum içinde en deneyimli bürokrat olması da avantaj olarak gösteriliyor.

Kurum başkanlığı için adı geçen önemli ikinci isim ise Primsiz Ödemeler Genel Müdürlüğü’nden Başkan Yardımcılığı’na getirilen Yadigar Gökalp. 2009 yılında En Başarılı Bayan Genel Müdür seçilen Gökalp’in kurum içindeki başarısının atanmasında etkili olması bekleniyor.

Bu arada, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına kurum dışından da atama yapılması beklentisi bulunuyor. Ancak kurum dışından yapılacak bir atamaya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik’in sıcak bakmadığı biliniyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na atanacak ismin bizzat Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından belirleneceği de kurul kulislerinde konuşuluyor.

Metin BOSNAKMetin BOSNAK