3. Sayfa
Giriş Tarihi : 21-11-2010 11:49

İstanbul’da yaşayan Çetinkaya’lılar Bayramın 4. günü Sarya Restorant’ta bir araya geldiler.

İstanbul’da yaşayan Çetinkaya’lılar Bayramın 4. günü Sarya Restorant’ta bir araya geldiler. İş adamı Sayın Ali ARAZ ve Kıymet KARABULUT'’un organizasyonunu yaptığı buluşmaya Çetinkaya Belediye Başkanı Gazi Şentürk, İl Genel Meclisi Üyesi Uğur Bulut ve Araştırmacı Yazar Kürşat Tecel’ de katıldı.

İstanbul’da yaşayan Çetinkaya’lılar Bayramın 4. günü Sarya Restorant’ta bir araya geldiler.

 İstanbul’da yaşayan Çetinkaya’lılar Bayramın 4. günü Sarya Restorant’ta bir araya geldiler.

İş adamı Sayın Ali ARAZ ve Kıymet Karabulut’un organizasyonunu yaptığı buluşmaya Çetinkaya Belediye Başkanı Gazi Şentürk, İl Genel Meclisi Üyesi Uğur Bulut ve Araştırmacı Yazar Kürşat Tecel’ de katıldı.

 Belediye Başkanı Gazi Şentürk yapmış olduğu konuşmada; İşsziliğin sıfıra yakın olduğu Çetinkaya Beldesi’nin bünyesinde 18 çeşit maden rezervini barındırdığı, yakın zamanda Bin’e ( 1000) yakın arsa satışının gerçekleştiğini ve ilerleyen yıllarda beldenin yeniden parlayan bir yıldız olacağını belirtti. Ayrıca İnşaat sektörünün önünün açıldığı, TOKİ öncülüğünde ihtiyaç sahiplerine 72 adet ev yapılacağını söyledi.

Gazi Şentürk; Çetinkaya ile ilgili yapılacak her olumlu faaliyete elinden gelen her türlü desteği vereceğini bunun kendisinin görevleri arasında yer aldığını söyleyerek bu güzel buluşmayı gerçekleştirenlere teşekkür etti.

 Daha sonra kürsüye gelen İl Genel Meclisi Üyesi Uğur Bulut ise; Bütün imkanları ile Çetinkaya ve Çevre köylerinin emrinde olduğunu, Kangal Bılıklı Kablıca ile aynı özelliklere ve aynı tür balıklara sahip olan Kalkım kaplıcasının hayata geçmesinin an meselesi olduğunu belirtti. Ayrıca Kabakçevliği’nden, Hatunçayırı’ndan, Sacayağı’ndan, Dabanözü’nden ve diğer köylerden davete katılan herkese teşekkür etmenin vazifeleri olduğunu söyleyerek bundan sonra da yapılacak her türlü faaliyete destek olacaklarını ifade ettiler.

 Son olarak Gazetemiz ve Platformumuz yazarlarından Araştırmacı-Yazar Kürşat Tecel; Çetinkaya’nın eski günlerine tekrar dönmesi için  “Çetinkaya ve Çevre Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği”nin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

 Davetlilerin huzurunda Belediye Başkanı ve İl Genel Meclisi Üyesi Uğur Bulut’tan hatıra ormanı oluşturulması konusunda söz aldı.

Bu güzel buluşmada Çetinkaya'nın ihtiyaçları konusunda önemli kararlar da alındı; Öncelikli olarak yapılaması planlanan çalışmlar şunlardır;

1- Hatıra ormanı için Belediye Encümen kararı ile yer tahsisi yapılacak ve İl Özel İdaresine ve İl Çevre ve Orman İl Müdürlüğüne müracaatta bulunulacak, Oluşturulacak Haıtra Ormanının Projesini Ziraat Mühedisi Kürşat Tecel hazırlayacak, Belediye Başkanı Gazi Şentürk,İl Genel Meclisi Üyesi Uğur Bulut, İş adamı Ali Araz ve Kıymet Karabulut'un girişimleri ile 2011 yılı Mart-Nisan aylarında proje hayata geçirilecektir.

2-Çetinkaya'nın kültür şehri haline dönüştürülmesi için en kısa zamanda bir Kültür Merkezi oluşturulacaktır.

3-Çetinkaya'nın tanıtımı için bir televizyon programı hazırlanacak ve programa; Belediye Başkanı, İl genel Meclisi Üyesi ile birlikte Sayın Ali Araz, Sayın Kıymet Karabulut ,Sayın Kürşat Tecel ve Çetinkaya'lı bir Çiftçi katılacaktır.

4- Çetinka ve Çevre Köylerinin ibadethanelerinin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışılacak, gelen talepler doğrultusunda en kısa sürede bir Cem Evi faaliyete geçirilecektir.

Alınan bu kararların ardından ilk faaliyet olarak hazırlatılan Atatürk Büstü; Belediye Başkanı Sayın Gazi Şentürk'e taktim edildi.

 

 Biz de Egemen Gazetesi ve İnternet Gazetecileri Derneği olarak bundan sonraki tüm faaliyetlerinde Çetinkaya’lıların yanında olacağımızı belirtir, Sayın Ali Araz, Kıymet Karabulut ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

AdminAdmin