Sektörel
Giriş Tarihi : 13-07-2011 15:43

BU BAŞARI ANCAK TEBRİK EDİLİR

Aman Resorts, Bodrum’daki Ağa Han Mimarlık Ödülü alan Demir Evleri’ni kendi zincirine katmak Ritz Carlton ve Four Seasons gibi otel devleriyle yaptığı yarıştan galip çıktı.

BU BAŞARI ANCAK TEBRİK EDİLİR


Aman Resorts, Bodrum’daki Ağa Han Mimarlık Ödülü alan Demir Evleri’ni kendi zincirine katmak Ritz Carlton ve Four Seasons gibi otel devleriyle yaptığı yarıştan galip çıktı. Ünlü mimar Turgut Cansever’in kızı Emine Öğün, damadı Mehmet Öğün ve Fibula Mücevher’in sahibi Öztürk Şerefoğlu ile ortak olan Aman Resorts, zincirin 28’inci halkasını Bodrum’da önümüzdeki ay açacak. 24 milyon dolar harcanan çardaklı, mangallı, Türk hamamlı ve her biri özel havuzlu 36 villadan oluşan Amanruya’da gecelik fiyatlar ise 800-900 euro arasında değişecek.

Dünyanın en lüks otel zincirlerinden biri olan Aman Resorts, 10 yıllık Bodrum hayalini Ağustos ayında hayata geçirecek. Ünlü mimar Turgut Cansever’in kızı, mimar Emine Öğün, damadı Mehmet Öğün ve Fibula Mücevher’in sahibi Öztürk Şerefoğlu ile ortaklık kuran Aman Resorts’un patronu Adrian Zecha, zincirin 28’inci halkasını Göltürkbükü’nde açacak. Öğün Ailesi’nin mülk sahibi olduğu Demir Evleri’nin bulunduğu arazide 24 milyon dolar yatırımla yapılan çardaklı, mangallı, Türk hamamlı ve havuzlu 36 villadan oluşan Amanruya, 15 Ağustos’ta kapılarını açacak ancak resmi açılış Eylül ayında gerçekleştirilecek.

 

Daha önce Four Seasons, Ritz Carlton gibi sayılı lüks otel zincirinin talip olduğu tatil köyünü kendi zincirine katan Adrian Zecha’nın 10 yıldır Bodrum’da süren yer arayışının bu proje ile sona erdiği belirtiliyor. Gruba yakın kaynaklar, Öğün çiftinin de Aman Resorts’a sıcak baktığı ve teklif gelince hemen kabul ettiklerini ifade etti. Bu arada otelin tasarımını da Emine Öğün ve Mehmet Öğün tarafından yapıldı.

Yurtdışında ‘ünlü tarihçi Homeros’un doğduğu topraklarda, Ege Denizi manzaralı, çam ormanı ve eski zeytin bahçeleri ile çevrili bir cennet’ olarak tanıtılan Amanruya, Bodrum’da Göltürkbükü Demir mevkiinde... İnşaatına Nisan 2010’da başlanan otelde 35-75 metrekare arasında değişen büyüklükte, yerden ısıtmalı 36 villa var. Amanruya’da gecelik fiyat 800 eurodan başlıyor. Deniz manzaralı villardaki oda ücreti ise 900 eurodan başlıyor. Bu fiyatlar Nisan 2012’ye kadar geçerli olacak.

Türk mermerinin kullanıldığı ve köy havasının yaratılmaya çalışıldığı Amanruya’da villalar dışında 3 katlı bir kütüphane, sanat galerisi, SPA gibi bölümler de bulunuyor. Personelin kıyafetlerinin ise ünlü modacı Dice Kayek’in tasarlayacağı ifade ediliyor.

 

- Aman Resorts, 1988 yılında kuruldu. ‘Aman’ Sankritçe’de barış anlamına geliyor.

- Grubun aralarında Bali, Hindistan, Sri Lanka, Kamboçya, ABD, Karadağ, Fransa, Çin, Filipinler ve Tayland gibi ülkelerde 9 yıldızlı olarak adlandırılan lüks otelleri var.

- Dünyada sadece çok özel projelerde ve seçkin destinasyonlarda yer almasıyla tanınan Aman Resorts, bulunduğu ülkelerin turizmdeki çehresini olumlu yönde etkileyen bir grup olarak nitelendiriliyor.

- Aman Resorts’un dünya genelinde 27 oteli bulunuyor. Bodrum Amanruya 28’inci yatırım olacak.

- Amanruya’nın hayata geçirilmesinde Aman Resorts’un Türkiye temsilcisi Zelfa Olivier’in ciddi katkısı oldu.

- Adrian Zecha’nın Türkiye’den sonra Yunanistan’da otel açma planı vardı ancak ülkede yaşanan kriz nedeniyle bu yatırımın ne zaman hayata geçirileceği bilinmiyor.

AĞA HAN ÖDÜLLÜ TEK ‘AMAN’

- Yıl boyu hizmet verecek olan Amanruya, 3 yıl önce vefat eden Turgut Cansever’in 1992 yılında kızları Feyza Cansever, Emine Öğün ve damadı Mehmet Öğün ile birlikte Ağa Han Mimarlık Ödülü kazandığı ‘Demir Evleri’nin de yer aldığı arazide yer alıyor.

- Otel, Ağa Han ödülü kazanmış tek Aman oteli olacak. Ayrıca Puket’teki Amanpuri’den sonraki en geniş araziye sahip ikinci otel olacak.

- Otelde Türk ve dünya kavının yer aldığı özel bir şarap mahzeni, Türk ve uluslararası sanatçıların işlerinin yer aldığı çağdaş sanat galerisi, seyahat ağırlıklı kitapların ve diğer Aman Resorts’lara ait kitapların yer aldığı kütüphane ile sigar odası da misafirlerin hizmetinde olacak.

 

 

BOĞAÇ  YÜZGÜL / İNESS KİREMİTÇİ / AJANS TÜRK HABERLER

 

Metin BOSNAKMetin BOSNAK