Politika
Giriş Tarihi : 04-05-2011 11:08

AKP'NİN AKARYAKIT SPONSORU 'DEVLET'!!!

CHP Manisa Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal, AKP seçim otobüsleri ve araçlarının İl Özel İdaresi'nin garajında park edildiğini ve bazı partililerin de İl Özel İdaresi istasyonundan benzin ya da mazot aldığını iddia etti.

AKP'NİN AKARYAKIT SPONSORU 'DEVLET'!!!

CHP Manisa Merkez İlçe Başkanı Hamza Kopal, AKP seçim otobüsleri ve araçlarının İl Özel İdaresi'nin garajında park edildiğini ve bazı partililerin de İl Özel İdaresi istasyonundan benzin ya da mazot aldığını iddia etti.

Hamza Kopal, birinci sıradaki milletvekili adayı Hasan Ören’in de katılımıyla basın toplantısı düzenledi. Kopal, Ak Parti’nin devletin imkanlarını kullanarak seçim çalışması yaptığı iddiasında bulundu ve bunlara kanıt olarak fotoğraflar gösterdi. AK Parti seçim otobüsleri ve araçlarının İl Özel İdaresi’nin otoparkını garaj olarak kullandığını kaydeden Kopal, şunları söyledi:

"1 Mayıs 2011 tarihinde İl Özel İdaresi’nden çekilen fotoğraflar bir vatandaş tarafından bize gönderildi. Fotoğrafları görünce şoke olduk. Çünkü Ak Parti’nin seçim otobüsleri ve araçları İl Özel İdaresi’nde park edilmiş. Fotoğraflarda ayrıca AK Partili birisinin özel aracına İl Özel İdaresi’nin bünyesinde bulunan benzinlikten yakıt aldığı görülüyor. Bu gösteriyor ki AK Parti seçim çalışmalarında devletin imkanlarını kullanıyor. Devletin imkanlarının kullanıldığı seçim yarışı içerisinde CHP tek başına iktidar olacaktır. Milletimiz neyin ne olduğunu görüyor."

CHP’nin milletvekili adayı Hasan Ören de, devletin imkanlarının kullanılmasının AK Parti döneminde artık doğal hale geldiğini öne sürdü. Ören, "Seçim otobüsleri devlete ait bir kurumun garajında ve bir araç devletin mazotunu kullanıyor. AK Parti eğer seçim otobüslerini park edecek garaj bulamadıysa gelsinler bize onlara yer gösterelim. Ancak kimseye devletin imkanlarını peşkeş çektirmeyiz. Bunu bilsinler. Manisa halkı bu olaya duyarsız kalmaz. 12 Haziran günü AK Parti bunun hesabını sandıkta verecek. Ayrıca bu olayın takipçisi olmaya devam edeceğiz" dedi.

"YANLIŞ OLABİLECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

CHP’nin bu idialarına İl Genel Meclisi Başkanı Ak Partili Dursun Ali Yıldız’dan yanıt geldi. Yıldız, "Böyle bir şeyin yanlış olabileceğini düşünüyorum. Mazot veya benzin verildiği iddia edilen özel araç mutlaka İl Özel İdaresi’nin kayıtlarında bulunan ve kiralanmış sivil plakalı araçtır. Yoksa kimse devletin mazotunu veya benzinini sivil bir araca vermez" dedi.

Seçim otobüslerinin Özel İdare garajına park etmesiyle ilgili oe Dursun Ali Yıldız, "Belki o aracı kullanan kişinin veya kişilerin İl Özel İdaresi’nde işi vardı. Onun için İl Özel idaresine o araçla geldi. MHP’li ve CHP’li de parti amblemli aracıyla İl Özel İdaresi’ne gelip işini görebilir. Bunun bir sakıncası yok" diye konuştu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Selami Katran ise "Mazot alırken fotoğraflanan otomobil sayın valimizin talimatları doğrultusunda, Akhisar OSB’sinden hizmet alımı çerçevesinde kiralanan bir araç. Bu tarz 8 adet araç kiralandı. Fotoğraflanan otomobil, kamu hizmetlerinde kullanılıyor. Kimi zaman da ben makam aracı olarak kullanıyorum. Ancak seçim otobüslerinin park edilmesi konusunu araştıracağım" diye konuştu.

VALİ: GEREKLİ İNCELEMEYİ BAŞLATIYORUM

Manisa Valisi Celattin Güvenç, AK Parti seçim otobüsleri ve araçlarının İl Özel İdaresi’nin garajında park edildiği ve bazı partililerin de İl Özel İdaresi istasyonundan benzin ya da mazot aldığını yolundaki haberler üzerine DHA’yı arayarak bir açıklama yaptı. Vali Güvenç, "Mazot aldığı iddia edilen araç, Yıldız Entegre Tesisleri tarafından 3 yıllığına İl Özel İdaresi’ne kiralanmıştır. Bu araç resmi hizmete mahsus bir araçtır. Hiçbir sivil aracın mazot almasına izin vermeyiz. Ayrıca, garaja park edildiği iddia edilen seçim otobüsleriyle ilgili gerekli incelemeyi başlatıyorum. Hiçbir siyasi partinin devlete ait bir garajı kullanmasına müsade etmeyiz" diye konuştu.

AdminAdmin