Sivas
Giriş Tarihi : 14-05-2025 18:07

Sivas'ta suç örgütlerine operasyon: 146 şüpheli gözaltında

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 49 ilde eş zamanlı operasyonlar düzenleyerek mali suçlarla bağlantılı 146 şüpheliyi yakaladıklarını duyurdu.

Sivas'ta suç örgütlerine operasyon: 146 şüpheli gözaltında

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 49 ilde mali suç örgütlerine yönelik eş zamanlı operasyonlarda 146 şüphelinin yakalandığını açıkladı. Operasyonun hedefinde tefecilik, nitelikli dolandırıcılık ve sahtecilik gibi suçlara karıştığı tespit edilen şüpheliler yer aldı.

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, operasyonların Cumhuriyet Başsavcılıkları koordinesinde, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Başkanlığı ile il emniyet müdürlüklerine bağlı KOM ve Mali Suçlarla Mücadele birimlerince gerçekleştirildiğini belirtti.

Adana, Antalya, İstanbul, İzmir, Bursa, Gaziantep, Kayseri, Mersin, Konya, Erzurum ve Sivas’ın da aralarında bulunduğu 49 ilde düzenlenen operasyonlarda; tefecilik, kişilere ve kamu kurumlarına karşı nitelikli dolandırıcılık, zimmet, ihaleye fesat karıştırma, resmi belgede sahtecilik, parada sahtecilik ve Vergi Usul Kanunu’na muhalefet gibi suçlardan aranan 146 kişi gözaltına alındı.

Operasyonlar kapsamında bir sahte altın atölyesinin deşifre edildiği, 8 ruhsatsız tabanca ile çok sayıda çek, senet ve belgeye el konulduğu açıklandı.

Yerlikaya, açıklamasında operasyonları yürüten emniyet güçlerini ve süreci koordine eden cumhuriyet başsavcılıklarını tebrik ederek, “Hiçbir yasa dışı yapı milletimizin huzurunu bozamaz. Tefecilik ve dolandırıcılıkla mücadelemiz kararlılıkla sürecek” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin