Sarı açıklamasında; “Demokrasi adı altında ihanet siyaseti yürüten milletvekili Sırrı Süreyya Önder, utanmazca çözülme sürecinin gerçek yüzünü ifşa ederek, “Ya bu sorunu şimdi iki taraf çözer, ya da 72 taraf bu işe müdahil olur” diyerek küstah bir şekilde haddini aşmıştır.
Buradan Önder ve onun gibi düşünenlere asil TÜRK milletinin şanlı tarihini bir kez daha hatırlatıyoruz: Bu millet, yokluk içinde tüm emperyalist güçlere karşı bağımsızlık savaşını kazanmış bir millettir. İzmir’de Yunan’ı denize döktük, Maraş’ta Fransızları yerin dibine soktuk, İngiliz’i boğazın derin sularına gömdük. Güneydoğu’da ise Şeyh Sait isyanını eze eze bastırdık. Anadolu’nun her bir karış toprağını 7 düvele mezar ettik.
Kimse Türk milletinin sabrını sınamaya kalkmasın. Kırmızı çizgilerimiz bellidir, aşmaya yeltenenler tarihten ibret almalıdır. TÜRK milletinin gücü, her türlü tehdidi ezecek kudrete sahiptir” ifadelerine yer verdi.