Afrika kökenli bireylerde daha sık görülen bu hastalığın Türkiye’deki yansımaları, üniversitelerde öğrenim gören Afrikalı öğrenciler arasında dikkat çekti. Bu bağlamda, Algoloji Uzmanı Prof. Dr. Hüsnü Süslü, Afrika kökenli öğrenciler için uzaktan eğitime geçilmesini önerdi.
Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’nde (SCÜ) öğrenim gören 434 Afrika kökenli öğrenci, maymun çiçeği riskinin yüksek olduğu bir grup olarak değerlendiriliyor. Prof. Dr. Süslü'nün önerisi, hastalığın Afrika kökenli bireylerde daha yaygın olması ve Türkiye için oluşturabileceği potansiyel riskler nedeniyle geniş yankı uyandırdı.
Uzaktan eğitime geçilmesi önerisi, birçok kişi tarafından destekleniyor.
Yaklaşan akademik dönem öncesi bu durum yetkililerden net bir yanıt bekliyor. Ülke genelinde ve Sivas’ta maymun çiçeği hastalığına karşı alınacak tedbirler, kamuoyu ve üniversite camiası tarafından dikkatle takip ettiği bir konu haline geldi.
Yetkililerden, Afrikalı öğrenciler için uzaktan eğitime geçilmesi konusundaki kararları ve diğer alınacak önlemler hakkında acil bir açıklama yapmaları bekleniyor.