Politika
Giriş Tarihi : 01-04-2024 15:16

Bahçeli: "Erken seçim yaygarası aymazlıktır"

Seçimlerinin ardından Bahçeli ilk açıklamasını yaptı. Bahçeli "Ekonomik şikayetlerin toplumsallaşıp siyasal alana sirayetiyle tepkisellik dozu bir hayli fazla olan sonuçlar" ifadesini kullandı. Bahçeli "Milliyetçi Hareket Partisi bu demokratik mesajı almış, seçim sonuçlarının çok boyutlu değerlendirmesini yapmak üzere kolları sıvamıştır" dedi.

Bahçeli:

MHP lideri Devlet Bahçeli seçimin ardından ilk açıklamasını yaptı. Bahçeli "Erken seçim yaygarası aymazlıktır" dedi.

Bahçeli "31 Mart seçimlerinde, önümüzdeki beş yılın yerel yöneticileri belirlenmiştir" ifadelerini kullandı.

Bahçeli yazılı açıklamasında şunları söyledi:

"31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri yurt genelinde bazı münferit hadiseler dışında huzur, güven ve sükûnet ortamı içinde tamamlanmış, bu suretle kesin olmayan sonuçlar belli olmuştur. Nitekim milli irade sandıkta tecelli etmiştir. Elbette aziz milletimizin takdir ve tercihi başımızın üstündedir. Sandıktan çıkan demokratik karara saygımız da tamdır. 31 Mart seçimleri, Türk demokrasi hayatının yüksek bir standarda ulaştığını, bu konuda dünyaya örnek teşkil ettiğini adeta belgelemiştir.

DEMOKRATİK MESAJI ALDIK

Aziz milletimizin sandık vasıtasıyla verdiği mesaj mühimdir. Milliyetçi Hareket Partisi bu demokratik mesajı almış, seçim sonuçlarının çok boyutlu değerlendirmesini yapmak üzere kolları sıvamıştır. Ekonomik şikayetlerin toplumsallaşıp siyasal alana sirayetiyle tepkisellik dozu bir hayli fazla olan sonuçlar ülke genelinde tezahür etmiştir. Bunun yanında seçime katılım oranının da bir önceki seçimle mukayese edildiğinde düştüğü gözlemlenmiştir.

31 Mart seçimlerinde, önümüzdeki beş yılın yerel yöneticileri belirlenmiştir. Bu kapsamda Milliyetçi Hareket Partisi ve Cumhur İttifakı’nın çok cepheli mücadelesine karşılık DEM takviyeli Cumhuriyet Halk Partisi’nin konjonktürel kimi rahatsızlık ve memnuniyetsizlikten istifade ederek sivrildiği açıktır.
Fakat Türkiye’yi yöneten iktidar değişmemiştir.

AdminAdmin