Sivas
Giriş Tarihi : 26-03-2024 23:36   Güncelleme : 26-03-2024 23:40

Sivaslılar Muhsin Yazıcıoğlu’nun Emanetine Sahip Çıktılar

Sivaslılar Muhsin Yazıcıoğlu’nun Emanetine Sahip Çıktılar

"BBP'nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazasının 15. yıl dönümünde BBP Sivas İl Başkanlığı tarafından iftar programı düzenlendi. İftar programında konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, “BBP'nin gül ve hilali Türkiye semalarında dalgalanacaktır, siyasette daha hür bir şekilde var olacaktır. Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun dava arkadaşı olmaktan, onunla yol yürümüş olmaktan ve şu anda da onun emanetini taşıyor olmaktan büyük bir gurur duyuyorum" dedi.

Kahramanmaraş'ta helikopterin düşmesi sonucu BBP'nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu ile beraberindeki 5 kişinin hayatını kaybetmesinin 15. yılında BBP Sivas İl Başkanlığı tarafından anma ve iftar programı düzenlendi.

BBP Sivas’ta Hep Zirvede

İnönü Bulvarı’nda düzenlenen ve yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı iftar programında konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Büyük Birlik Partisinin kurulduğu günden beri Sivas'ta yapılan yerel seçimlerde ya birinci ya da ikinci olduğunu ifade etti. Destici, buna rağmen medyada bir takım algı operasyonları yürütüldüğüne dikkat çekerek, “Medyada Sivas'ta seçime giren partileri verip de Büyük Birlik Partili adayımızı görmezden gelirseniz Sivas 31 Mart akşamı size hak ettiğiniz cevabı verir” dedi.

Sivas Vefalı Bir Şehir

Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadetiyle Sivas’ın büyük bir vefa örneği gösterdiğini aktaran Destici, “O şehadet şerbetini içtiği günde ben partimizin genel başkan yardımcısıydım. Şehit liderimiz Muhsin Başkanımızın şehadetinden sonra birileri gitmeyi düşünebilir, bırakmayı düşünebilir, partinin kapanmasını ve vakıf olmasını isteyebilir. Ama bütün arkadaşlarıma söz veriyorum. Bu can bu bedende olduğu sürece BBP'nin gül ve hilali Türkiye semalarında dalgalanacaktır, siyasette daha hür bir şekilde var olacaktır. Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun dava arkadaşı olmaktan, onunla yol yürümüş olmaktan ve şu anda da onun emanetini taşıyor olmaktan büyük bir gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

SİVAS, MUHSİN BAŞKANININ KARA SEVDASIYDI

BBP Sivas Belediye Başkan Adayı Dr. Adem Uzun ise iftar programında yaptığı konuşmada Sivas’ın bir tarih, kültür ve medeniyet şehri olduğunu vurguladı. Sivas’ın merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nun kara sevdası olduğunu ifade eden Dr. Adem Uzun, “Muhsin Başkanımızın Kara Sevdası Sivas’ımıza hizmet etmek için teşkilatımızdaki arkadaşlarımızdan meclis adayı arkadaşlarımıza kadar hep birlikte Sivas'ı karış karış geziyoruz, Mahallelerde vatandaşlarımıza bir araya geliyoruz, sokakta çarşıda pazarda her yerde vatandaşlarımıza kucaklaşıyoruz. Hemşehrilerimiz Sivas'ta bu dönem değişim diyorlar, bu dönem yenilik diyorlar. Biz de diyoruz ki yenilikte değişimde hayır vardır, bereket vardır. Biz bu yeniliğe ve değişime talibiz diyoruz. İnşallah sizlerin teveccühünüzle 31 Mart akşamı Sivas halkı teveccühünü partimize teşkilatımıza ve bizlere gösterecek, bizler de inşallah sizleri mahcup etmeyeceğiz” dedi.

SİVAS’IN HAK ETTİĞİ YERE TAŞIYACAĞIZ

Göreve geldiklerinde Sivas’ı hak ettiği yere taşıyacaklarını ifade eden Dr. Adem Uzun, “Bilgimiz, birikimimiz, tecrübemiz, kadromuzla şehrimizi yönetmeye talibiz. İnşallah geldiğimizde sorunları tek tek ele alacağız. Göreve geldiğimizde ilk ele alacağımız konuların başında ulaşım geliyor. Sonra da su sorunu geliyor. İnşallah göreve geldiğimizde ulaşımı hemen ele alacağız ve çözeceğiz. Şehrimizi özellikle kuraklığa karşı koruyarak kayıp su kaçaklarına karşı mücadele edeceğiz. Şehrin her sorununa bir çözüm ürettik. Sivas'ın artık farklı bir bakış açısına ihtiyacı var. Sivas'ın artık gelişmeye ihtiyacı var. Yerinde sayan bir Sivas yerine üreten genişleyen güçlenen bir Sivas soruşturmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

AdminAdmin