Ekonomi
Giriş Tarihi : 19-03-2024 16:58

Gram altında makas açıldı, tarihi zirveyi gördü

Son haftalarda altın fiyatlarındaki hızlı yükseliş, vatandaşın altına olan ilgisini de artırdı. Bu talep artışı, bankalardaki satış fiyatları ile kuyumculardaki satış fiyatları arasında tarihi bir makas oluşmasına neden oldu. Gram altında makas 250 liraya yükselerek rekor seviyeye ulaştı.

Gram altında makas açıldı, tarihi zirveyi gördü

Altın fiyatı son haftalarda rekor üzerine rekor kırdı. Fiyatlar yükseldikçe altına da talep de arttı. Gram altında fiyat makası 250 liraya kadar çıktı, tarihi seviyeyi gördü.

Bankalararası piyasada altın şu an 2.250 lira civarında... Kapalıçarşı'da ve kuyumcularda ise 250 lira daha yüksek... Çünkü eldeki altın stokları talebi karşılamaya yetmiyor.

altin1.jpg

"SADECE ALICILARIN OLDUĞU PİYASADAYIZ"

NTV'ye konuşan altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk, "Altın bu sene de yükselecekmiş diye yorumlar da yapıldığı için altına talep arttı. İçeride talep olunca ithalatın sınırlı olması nedeniyle fiyat farkı oluşmaya başladı çünkü sadece alıcıların olduğu bir piyasadayız" dedi.

ESNAFA GÖRE MAKASIN EN BÜYÜK NEDEN İSE...

Kapalıçarşı esnafına göre ise fiyat makasının en büyük nedeni altın ithalatına uygulanan kota... Kuyumcular ithalat kotasının geçici süreyle kaldırılmasını talep ediyor.

altin5.jpg

Yıldırımtürk, "Bizde şu anda çeyrek altın 2420 liradan işlem görüyor. Cumhuriyet altını 17 bin 950 liradan işlem görüyor. Önerimiz şu, altın ithalatına getirilen kotanın belirli bir süre örneğin 1 ay kaldırılması. Bu durum farkın azalacağı ve fiyatın düşeceği anlamına gelir" şeklinde konuştu

AdminAdmin