Sivas
Giriş Tarihi : 28-02-2024 16:39

Ambulans Helikopter Sivas için yeniden göreve başladı

Türkiye’nin en fazla yerleşim yerine sahip olan ve coğrafya olarak en büyük ikinci ili olan Sivas yeniden Ambulans Helikopterine kavuştu.

Ambulans Helikopter Sivas için yeniden göreve başladı

Sivas Valiliği “Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize acil hasta ve nakillerde kullanılmak üzere ambulans helikopter tahsis edildi.” notuyla müjdeli haber ilan edildi. Başta Sivas olmak üzere Tokat ve diğer komşu illere de hizmet verecek olan Ambulans Helikopterin “hayırlı olması” temennisinde de bulunuldu.

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin de bir paylaşım yaparak “Sağlık Bakanlığı tarafından ilimize tahsis edilen hava ambulansının hizmete başlamasında emeği olan Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a, TBMM AK Parti Grup Başkanımız Abdullah Güler’e ve milletvekillerimize teşekkür ediyoruz.

Allah devletimize zeval vermesin…” denilerek hizmetin Sivas’a kazandırılmasında katkıda bulunan isimlere teşekkür edildi.

Ak Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Abdullah Güler göreve geldikten sonra Ambulans Helikopterin yeniden Sivas’ta hizmet vermesi için girişimlere başlamış ve Ak Parti Sivas Milletvekilleri Hakan Aksu ve Rukiye Toy gelişmeleri adım adım takip ederek Ambulans Helikopterin yeniden hizmete alınmasında büyük katkılarda bulunmuşlardı.

Ambulans Helikopter daha önce Sivas Cumhuriyet Üniversitesi içerisinde hazırlanan ve kullanılan piste iniş yaparak resmi olarak Sivas”ta hizmet vermeye başlamış oldu.

AdminAdmin