Sivas
Giriş Tarihi : 12-02-2024 16:54

“ESNAFLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ”

AK Parti Sivas İl başkanlığı tarafından düzenlenen Kuaförler Odası İstişare Toplantısına Sivas Belediye Başkanı ve AK Parti Belediye Başkan Adayı Hilmi Bilgin de katıldı. Bilgin’inin yanı sıra İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi ve İl yönetimi, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birlik Başkanı Hakan Demirgil, Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ömer Şeker ile ilimizde faaliyet gösteren sektör temsilcileri katıldı.

“ESNAFLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDA OLACAĞIZ”

Programda konuşan AK Parti İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi, Ortak Paydamız Sivas. Sivas’ın daha ileriye gitmesi kalkınması gelişmesi bunda hepimiz hem fikiriz. Yaptıklarımız ortada. Sivas’ın ihtiyaçları da belli. Bu ihtiyaçlara göre projeler üreterek doğru ve dürüst şekilde Sivas’ın sorunlarını çözmeye çalışıyoruz” dedi.

Berberler ve Kuaförler Esnaf Odası Başkanı Ömer Şeker ise “Sayın Belediye Başkanımız pandemi döneminde yanımızda oldu. Dün yanımızdaydı bugün yine yanımızda yine desteğini esirgemiyor, yarın da yanımızda olacak kendisine başarılar diliyorum.” dedi.

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Hakan Demirgil ise “Belediye Başkanımız 5 yıl önce aday olduğunda Sivas’ı İstişare ederek sizlerle beraber yöneteceğiz dedi ve 5 yıl içerisinde de hem esnaf odaları ile hem esnaf sanatkârlarla uyum içerinde çalışarak büyük hizmetler yapmıştır.” dedi.

Pandemi sürecine değinen Demirgil, “Berberlerimize lokantalarımıza servisçilerimize yapmış olduğu maddi yardımla Türkiye’ye örnek olmuştur. 5 yıllık süreç içersin de Sivas Esnaf ve Sanatkarına yaptığı hizmetlerden dolayı Belediye Başkanımız Hilmi Bilgin’e teşekkür ediyorum ne zaman hangi problemde kendisinin yanına gittiysek bizi hiç boş çevirmedi. Dün Milletvekiliyken bizim bütün sorunlarımızın çözümü için büyük bir gayret gösterdi, bugün Belediye Başkanı olarak yine Esnaf ve Sanatkarın yanında oldu. İnşallah yarında bizim yanımızda olacağına eminiz başarılar diliyorum.” ifadesini kullandı.

“Biz belediyeciliği millete hizmet etmenin, milletin hayır duasını almanın, şehirleri büyütmenin, ülkenin ekonomisini geliştirmenin bir aracı olarak görüyoruz.” diyen Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Bizim için işgal ettiğimiz koltuklar makam değil millete hizmet etmenin aracı, doğduğumuz doyduğumuz memlekete hizmet etmenin bir aracı. Böyle olduğu içinde 22 yılın sonunda gönül rahatlığıyla anlımızın akıyla milletimizin huzurundayız. Milletimize ne söz verdiysek onu yerine getirmiş olmanın rahatlığıyla sizlerle beraberiz, yapamayacağımız hiçbir işin sözünü vermeden milleti aldatmadan, milletimizle istişare ederek sizlerin çarşının esnafın gündemini siyasetin gündemi haline getirerek hizmet ettiğimiz için bir kez daha sizlerin hayır duasına sizlerin desteğine talibiz.” dedi.

Başkan Bilgin, “Pandemi sürecinde esnaflarımızın yanında olmak adına yasa daha çıkmadan önce Belediye Meclisinden karar çıkararak Pandemi döneminde İç İşleri Bakanlığı Genelgesi ile kapatılan tüm esnafımızın yanında olacağız dedik. Açık yüreklilikle söylüyorum; o dönem yapmış olduğumuz birçok uygulama daha sonra tüm Türkiye’ye örnek oldu. Pandemi döneminde almış olduğumuz tüm kararlar daha sonra diğer belediyeler tarafından da yapılmaya çalışıldı. Bizim vermiş olduğumuz destekler maddi olarak belki çok büyük bir derdinize merhem olmadı yanınızda olmaya gayret gösterdik. O dönemde Halil Rıfat Paşa Caddemizde faaliyet gösteren bir berber Başkanım o dönemde verdiğiniz destek ile gördük ki zor duruma düşersek devletimiz belediyemiz bizim yanımızda. Bu düşünce bizler için çok önemli.

Sizlere destek olduğumuz gibi her kesime her sektöre destek olduk okullar kapandı okullara gidemedik çocuklar mağdur olmasın diye tablet desteği verdik esnaflarımızın yanında yevmiye ile çalışan kardeşlerimize farklı alanlarda destek verdik. Kısacası sosyal ve gönül belediyeciliğinin nasıl olması gerektiğini esnaflarımızın yanında olarak gösterdik. İnsanımıza destek olmak bizim asli görevimiz biz bunun için buradayız bu makamlar bunun için vardır.” dedi.

AdminAdmin