Sivas
Giriş Tarihi : 11-02-2024 13:43

TÜRKMENOĞLU: “ADAYLARIN ÖNCELİĞİ 6. BÖLGE OLMALI”

Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahat Türkmenoğlu, Belediye Başkan adaylarının önceliğinin 6. Bölge kapsamının genişletilmesi olması gerektiğini söyledi. Türkmenoğlu, “Dile getirilecek en önemli konu budur” dedi.

TÜRKMENOĞLU: “ADAYLARIN ÖNCELİĞİ 6. BÖLGE OLMALI”

31 Mart 2024 yerel seçimlerine sayılı günler kala Belediye Başkan adayları seçim çalışmalarına başlarken, Şehir Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Ahat Türkmenoğlu, önceliğin 6. Bölge söylem ve çalışmalarına verilmesi gerektiğini söyledi. Türkmenoğlu, “Şehrin bir bütün olarak gelişmesi ve kalkınması tüm bölgenin 6. Bölge teşvik kapsamına alınması ile mümkündür” dedi.

Demirağ OSB’de doluluk oranının iki sene gibi kısa bir sürede yüzde 85’e ulaştığını ve Sivas’ın sadece bir noktasının değil, tamamının gelişme göstermesinin şart olduğunu belirten Türkmenoğlu, “Bu nedenle Sivas’taki 5 tane Organize Sanayi Bölgesi’nin tamamının 6. Bölge Teşvikleri kapsamına alınması gerekmektedir. Sadece Demirağ OSB’nin cazibe merkezi çerçevesinde ve bu desteklerden faydalanıyor olması il merkezine katkı olup ilçelerde büyük işsizlik yaşanmaktadır. Sivas’taki tüm OSB’ler cazibe merkezi çerçevesine alarak il genelinde gelişme yaşanabilir” diye konuştu.

Yerel seçime hazırlanan tüm adaylardan sık sık bu konuyu gündeme getirmelerini ve kamuoyu oluşturmak için tamamının projelerinin ilk sırasına bu konuyu almaları gerektiğini belirten Türkmenoğlu, aynı şekilde Lojistik Merkezi’nde bir an önce tamamlanması için adımlar atılması gerektiğini ifade etti.

“LOJİSTİK MERKEZ OLMAZSA OLMAZIMIZ”

Demirağ OSB’nin yanındaki 550 bin metrekarelik alanda 1 milyon ton taşıma kapasiteli lojistik merkezinde TCDD uhdesinde çalışmaların sürdüğünü belirten Ahat Türkmenoğlu şunları söyledi:

“Demirağ OSB yanına yapılan Lojistik Merkezinde bir an önce tamamlanması, ödeneklerin aksatılmaması önemlidir. Lojistik Merkezin 230 bin metrekaresi Demirağ OSB’nin içerisinde yer almaktadır. İçerisinden demiryolu hattı geçen Demirağ OSB’nin, Lojistik Merkez ile planlanmış olması da müteşebbislere büyük kolaylık sağlamaktadır. Tamamlandığında ülkemizin 14. Lojistik Merkezi statüsü kazanacak olan alanda inşaat çalışmaları sürmektedir. Ancak uzun yıllar süren merkezin bir an önce ödenek sıkıntısı yaşamadan tamamlanması beklenmektedir. Çünkü Demirağ OSB’de fabrikalar açıldığında lojistik sorunu da ortaya çıkmamalıdır. Bu yüzden lojistik merkez bizim olmazsa olmazımızdır. Tüm Belediye Başkanı adaylarımıza seçimlerde başarılar dilerken, bu konuları da sık sık gündemde tutmalarını talep ediyoruz”

AdminAdmin