Ekonomi
Giriş Tarihi : 05-02-2024 11:43

Emeklilere ikramiye için masada iki formül var

Emekli maaşlarına yapılacak zammın belli olmasının ardından ikramiye ödemelerinde de artış bekleniyor. Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz, ikramiye artışları için konuşulan iki seçeneği anlattı.

Emeklilere ikramiye için masada iki formül var

Emeklilerin 2024 yılı zamlı maaşların belli olmasının ardından gözler ikramiye ödemelerine çevrildi.

Son olarak ikramiyeler bin 100 TL’den 2 bin TL’ye çıkarılmıştı. Yeni dönemde ikramiyelere bir artış yapılması bekleniyor. İki farklı formül gündeme geldi.

Milliyet'te yer alan habere göre, Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz söz konusu iki formülü anlattı.

BİRİNCİ FORMÜL

Yılman, birinci formülü şöyle anlattı:

"Birincisi bu rakama yüzde 50 zam yapılması o da bin TL fark ile 3 bin TL’ye yükselmesi söz konusudur. Peki neden yüzde 50 dersek geçtiğimiz dönemde yüzde 37,57 enflasyon rakamına ve yüzde 11,68’lik refah payı eklentisi ile buradaki toplam tüm emeklilerimiz ayrıt edilmeksizin maaşlarına yüzde 49,25 oranına zam yapılmıştı. Emekli ikramiyelerine yüzde 50 artış olma durumunun buna istinaden olabileceğini söyleyebiliriz."

İKİNCİ FORMÜL

İkinci alternatif olarak bir kereye mahsus Cumhuriyet'in 100. yılına istinaden 5 bin TL verildiğini anlatan Yılman, "Burada da çalışan çalışmayan ayırt etmeksizin tüm emeklilerimizi kapsayan bir uygulama olmuştu. Belki şu an verilen 2 bin TL bayram ikramiyesi yüzde 150 artış ile 5 bin Türk lirası olabilir" dedi.

AdminAdmin