Gündem
Giriş Tarihi : 19-01-2024 12:33

Uzayda 14 Gün ne yapılacak?

İlk Türk astronotun uzaya gidişi Türkiye tarihi için bir ilk oldu. Alper Gezeravcı 1.5 gün sürecek yolculuğun ardından Uluslararası Uzay İstasyonu'na ulaşacak. Astronotlar 14 gün boyunca bilimsel deneyler gerçekleştirecek.

Uzayda 14 Gün ne yapılacak?

Türkiye için tarihi bir olay gerçekleşti. Alper Gezeravcı, uzaya giden ilk Türk astronot olarak tarihe geçti.

1.5 gün sürecek yolculuğun ardından astronotlar Uluslarlarası Uzay İstasyonu'na ulaşacak.

Uzaya çıkan ilk Türk astronot Alper Gezeravcı ve takım arkadaşları için artık ikinci aşama başladı.

Astronotlar uzayda 14 gün geçirecek.

UZAYDA 14 GÜN NE YAPILACAK?

TRT Haber'in aktardığına göre Dragon kapsülü yarın öğlen saatlerinde Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlenecek. Ekip, uzay istasyonundaki 7 astronot tarafından karşılanacak.

uzay-yolculugu-aa-2173218.jpg

Uzay istasyonunda mikro yer çekimi ortamında 14 gün geçirecek astronotlar, uzay uçuşunun insan sağlığı ve hastalıkları üzerindeki etkilerinden, yeni nesil alaşımlara kadar çok sayıda deney yapacak.

Gezeravcı da süreç boyunca uzayda 13 bilimsel deneye imza atacak. Çalışmalar TÜBİTAK Uzay, Axiom Space ve NASA ile koordineli şekilde yürütülecek.

UZAY ÜSSÜNDEN DÜNYAYA SESLENECEK

Gezeravcı biyoloji, tıp, malzeme bilimi ve genetik gibi alanlarda deneyler gerçekleştirecek. Alper Gezeravcı, zaman zaman uzay üssünden dünyaya seslenecek, uzaydaki deneyimlerini aktaracak.

alper-gezeravci.png

KAPSÜL OKYANUSA İNECEK

Görevin tamamlanmasının ardından astronotlar Dragon kapsülü ile istasyondan ayrılacak. Kapsül, atmosfere girdikten sonra paraşütlerini açarak Orlando açıklarında okyanusa inecek.

alper-gezeravci1.jpg

AdminAdmin