Sivas
Giriş Tarihi : 26-12-2023 22:26   Güncelleme : 27-12-2023 00:18

Eken: Belediye Başkanlığı için Aday değilim

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) eski başkanı Mustafa Eken, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde bazı partilerden belediye başkanlığı adaylığı için teklif aldığını ancak aday olmayacağını söyledi.

Eken: Belediye Başkanlığı için Aday değilim

Son günlerde yerel seçimlerde belediye başkanı adayı olacağı konuşulan STSO eski Başkanı Mustafa Eken iddialara açıklık getirdi. Düzenlediği basın toplantısında Eken, bazı siyasi partilerden teklif aldığını ancak aday olmayacağını söyledi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) eski başkanı Mustafa Eken, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde bazı partilerden belediye başkanlığı adaylığı için teklif aldığını ancak aday olmayacağını söyledi. Aday olma gibi bir düşüncesinin olmadığını aktaran Eken, “Aday değilim ama aday da olursam çıkar bunu aslanlar gibi açıklar, sonuna kadar da mücadele ederim, kazananı kaybederim. Ama aday olmakla kendini göstermekle bu işler olmuyor arkadaşlar. Sırf adayım demekle de aday olunmaz” dedi.

2018-2022 yılları arasında STSO Başkanlığı görevinde bulunan Mustafa Eken, kentte görev yapan basın mensuplarıyla bir araya geldi.  Sivas Ticaret ve Sanayi Odası başkanlığı görevindeyken şehirle bütünleşmiş olmalarından dolayı ilk önce milletvekili daha sonra Sivasspor Kulüp Başkanlığı ve şimdide adının belediye başkanlığı için geçtiğini söyleyen Eken, “Bana teklif getiren aday olmamdı. Teklif getiren siyasi partilerin yöneticilerine teşekkür ediyorum. Hakkımda zaten kamuoyunda konuşuluyor. Basında da bunu bazı basın organlarından da gördük birçok parti ile belediye başkanlığı için yerel seçimlerde adım geçti. Geçtiğini hep beraber gördük. Bu haberleri de yapan arkadaşlarımız bunları iyi niyetle kamuoyundan duydukları veya halkın istediği şeyleri kendileri kaleme alıyorlar. 14 Mayıs milletvekili seçiminde adım vekillik için geçti. Ben aday adayı dahi olmadım ve hiçbir partiye gidip ben vekil olmak istiyorum dahi demedim. Kamuoyu bizi yakıştırdı, konuştu. O günkü şartlarda bize soruldu. Ama siyaset düşünmediğini kendilerine söyledim. Sivasspor Kulüp başkanıyla ilgili hiçbir şekilde hiçbir yerde ben adayım demedim. Hiçbir şekilde bir yerde arkadaşlarıma dahi paylaşmadım. Yönetime girmem için yeni yönetim oluşturmak için bana gelen arkadaşlarımız oldu. Ben de Mercun Otyakmaz başkanımız devam etmiyorsa el birliğiyle oturulur Sivasspor’umuza sahip çıkılır. Ama Mecnun başkanımız bu görevi devam ettirecekse ki layıkıyla devam ettiriyor. Güzel de yapıyor. Devam etmesi gerekiyor diye de o gün görüş bildirmiştik. Tabii son olarak da belediye başkanıyla ilgili son bir aydır haberler yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Benim birçok partide adım geçtiği için bu açıklamayı yapma gereği duyuyorum. Buradan da sizlerin aracılığıyla bütün hemşerilerime duyurmak istiyorum ve siyasi partili hemşerilerimize duyurmak istiyorum. Herhangi bir partiye, adı geçen partilerin herhangi birine benim bir başvuru yapmışlığım varsa benim kendi randevu alıp gidip görüşmüşlüğüm varsa, gerek Ankara gerek Sivas bazında buradan açıklama yapmalarını rica ediyorum.” dedi.

BU DÖNEM SİYASET DÜŞÜNMÜYORUM

Kendisine belediye başkanlığı adaylığı için teklif getiren siyasi partilere teşekkür eden Eken, “Bizi Sivas'ta bu görevlere layık görüp, bizim aday olmamız için benimle görüşme yapan siyasi partilere, benim kendimim, yakın çevrem, iş dünyam, ailem ve sorumlu olduğum birçok duyan var. Benim bunların da fikirlerini, bilgilerini aldıktan sonra ancak böyle bir şeye karar verebileceğimi söyledim ve geçen haftalarda kendilerine ben bu dönem siyaset düşünmediğimi söyledim. Bu dönem bir adaylık düşünmediğimi kendilerine tebliğ ettim. Ama tabii ki onlar da sağ olsunlar biraz önceki anlattığımız özelliklerimizden dolayı şehre sahip çıkma özelliğimiz, şehri sevmemiz, şehir için oda başkanıyken vermiş olduğumuz mücadelenin bir belediye başkanı olursak veya bir milletvekili olursak Ankara'da ne kadar çok sahip çıkacağımızı ilimizde bildikleri için ısrarla tekrar aday olmam yönünde bana bildirdiler. Bugün itibariyle benim hiçbir siyasi partiden aday olmadığımı, şu an hiçbir partiye adaylık başvurusu yapmadığımı ve aday olmayacağımı buradan belirtmek istiyorum. Ticaretimdeyim, işimdeyim, şirketlerimin başındayım. “ diye konuştu.

ADAY OLSAM ÇIKAR MERTÇE AÇIKLARIM

Aday olan tüm belediye başkanlarına başarılar dileyen ve seçilecek belediye başkanına da her zaman destek olacağını söyleyen Eken, “Belediye başkanımız Hilmi Bilgin'e tekrar görev verilirse kendisinin yeni ekiple, daha iyi bir ekiple daha böyle vizyonel bir şekilde Sivas'a daha güzel şeyler yapacağına inanıyorum. Kendisiyle 4,5 yıl beraber çalışma fırsatım oldu. Ama başka bir aday gösterilirse o gösterilecek adayı profiline göre de sorulursa yine yorumlarımızı yaparız. Diğer partilerin adaylarını yakından tanıyorum. Hepsi de düzgün insanlar onlara da şans verilirse eminim ki onlar da mücadele edecektir. Ben onu hiçbir zaman bir partinin üyesi olmadım. Gençliğimde, çocukluğumda ve şimdi de ne ailemde, ne sülalemde bir tane partiye kayıtlı bir akrabam olur. Bizzat ticaret içindeydik. Ticaretle büyüdük ve ticaret odası başkanlığını da bu yönde yaptık Ben hangi parti olursa olsun eşit mesafedeyim. Benim partim olmaz. Ben devletçiyim. Ben milliyetçiyim. Ben memleketime kim hizmet ederse onun emrindeyim. Onun yanındayım. Bütün kalıbımla. Ben geçenlerde de söyledim. Aday değilim ama aday da olursam çıkar bunu aslanlar gibi adayım der açıklarım. Sonuna kadar da mücadele ederim, kazananı kaybederim. Ama aday olmakla kendini göstermekle bu işler olmuyor arkadaşlar. Sırf adayım demekle de aday olmaz. “ şeklinde konuştu.

AdminAdmin