Ekonomi
Giriş Tarihi : 30-11-2023 15:52

Bakan Şimşek'ten KDV-ÖTV açıklaması

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, KDV, ÖTV gibi enflasyonu artıran vergi artışlarının tekrarlanmayacağını vurgulayarak "Enflasyonu tek haneye indirmek dışında seçeneğimiz yok. Kararlıyız bunu yapacağız" dedi.

Bakan Şimşek'ten KDV-ÖTV açıklaması

TRT Haber'e konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye dair açıklamalarda bulunuyor. Gündemi değerlendiren Şimşek, "KDV, ÖTV gibi enflasyonu artıran vergi artışları tekrarlanmayacak" dedi.

Şimşek'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ekonomik büyüme güçlü, bu cesaret verici ama burada önemli olan büyümenin kalitesini artırabilmek. Önümüzdeki dönemde büyümenin iki ana motoru verimlilik artışı ve var olan imkanların verimli alanlara kanalize edilmesi.

Önümüzdeki dönemde büyüme büyük ihtimalle bir miktar yavaşlayacak, önemli olan OVP perspektifiyle sürdürülebilir büyüme patikasına girilmesi. Bu yıl bütçe açığı OVP'de öngörülenden bir miktar daha düşük olabilir.

Geniş anlamlı rezervlerin vadesine bir yıl kalan borca olan oranını 1'e çıkartmak istiyoruz.

SERMAYA GİRİŞİ BAŞLADI

Var olan programımız çalışıyor, iç tutarlığı var; içeride de dışarıda da programa olan güven artıyor.

Sermaye girişi başladı, Ocak-mayısta portföy akımı olarak net 2,9 milyar dolar çıkış oldu, haziran-eylülde 5 milyar dolar net artış var.

KDV, ÖTV'DE VERGİ ARTIŞLARI TEKRARLANMAYACAK.

Türkiye'ye kaynak girişi 2024 ikinci yarıdan itibaren artacak çünkü küresel finansal koşullar daha elverişli hale gelecek.

KDV, ÖTV gibi enflasyonu artıran vergi artışları tekrarlanmayacak.

TEK HANEYE İNDİRECEĞİZ

Enflasyonu tek haneye indirmek dışında seçeneğimiz yok. Kararlıyız bunu yapacağız. Kısa vadede büyümede yavaşlama riskini alıp bunu yapmak durumundayız. Aylık enflasyonda yavaşlama devam edecek.

Son dönemde fiyatlama davranışlarında ciddi bozulma var. Ancak iş insanlarının OVP'yi baz almaları kendileri için hayırlı olacak.

KKM'DE DÜŞÜŞÜN DEVAMINI BEKLİYORUZ

KKM ağustos ortasında 3,4 trilyon lira ile zirveyi buldu. Kasım ortası itibarıyla 2,8 trilyona indi, bunun devamını bekliyoruz. Rezervlerimiz güçlü olduğu bir noktada zamanlamasını biz belirleyeceğiz, KKM'ye vergi teşvikini kaldıracağız."

AdminAdmin