Politika
Giriş Tarihi : 16-11-2023 17:06

Numan Kurtulmuş: "İnfaz sistemimizle ilgili belki de yeni düzenleme yapmamız lazım"

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Hrant Dink'in katili Ogün Samast'ın tahliyesine ilişkin olarak, "İnfaz sistemimizle ilgili belki de yeni düzenleme yapmamız lazım. Bütün bunlar bizim yargı sistemimiz içerisinde yeniden gözden geçirilmesi gereken hususlar olduğunu ortaya koyuyor" dedi.

Numan Kurtulmuş:

Kurtulmuş, parti ziyaretleri kapsamında bugün Saadet, CHP ve Ak Parti'yi ziyaret etti. Son olarak Ak Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ile görüşen TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, ziyaretinin ardından açıklama yaptı. 

Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

Grupları ziyaretlerimiz oldu. HEDEP  müsait  olmadığı için bugün  ziyaret edemedik. Karşılıklı görüş alışverişinde bulunduk. Bundan sonra da ziyaretler devam edecek. 

Can Atalay açıklaması

Türkiye anayasal hukuk devletidir. Bütün kurumların yetki ve sorumlulukları bellidir. Bu çerçevede de TBMM milli iradeniz tecelligahı olarak TBMM herhangi bir kurum tarafından görevlendirilecek bir yer değildir. TBMM kendi gündemine hakimdir.

AYM-Yargıtay krizi

12 eylül darbe anayasasının getirdiği sorunla karşı karşıyayız. Kurumlar arasında çelişkili içtihat farklılıklarını ortadan kaldıracak şekilde Türkiye'nin yeni bir anayasa çalışmasının da ne kadar zaruri olduğunu gösteren bir bireysel bir örnektir. Hiçbir önyargı içerisinde olmaksızın anayasa çalışmalarında yeni bir düzenleme anayasal değişikliğinin yapılması mümkün olur. Ben bu konuyu bu şekilde değerlendiriyorum.

Ogün Samast'ın tahliyesi

Mahkemenin nihayetinde verdiği bir karar var. Şartlı tahliye ile ilgili daha önce reddedilmiş olan bir durumla karşı karşıyayız. İnfaz sistemimizle ilgili belki yeni bir düzenlemeler lazım. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan birisi yaştan dolayı bu cezası belli bir süreye indirilmiş ondan sonra da maalesef iyi hal dolayısıyla dışarıya çıkarılmış. Bütün bunlar bizim yargı sistemimiz içerisinde yeniden gözden geçirilmesi gereken hususlar olduğunu ortaya koyuyor. Bunları kamuooyu vicdanını dikkate alarak yeniden gözden geçirilmesi kanaatindeyim.

AdminAdmin