Gündem
Giriş Tarihi : 29-10-2023 15:07

Erdoğan: "Cumhuriyetimiz hiç olmadığı kadar güvendedir"

Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkânının katılımıyla Anıtkabir'de resmi tören düzenlendi

Erdoğan:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkânı Cumhuriyetin 100. yıl dönümü dolayısıyla Anıtkabir'de Mustafa Kemal Atatürk'ün huzuruna çıktı. Anıtkabir Özel Defteri'ne yazan Erdoğan, "Cumhuriyetimiz hiç olmadığı kadar güvendedir; emin ve ehil ellerdedir." dedi. 

Anıtkabir'deki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bakanlar, yüksek yargı üyeleri, askeri erkân ve çok sayıda siyasetçi katıldı.

Erdoğan ve beraberindekiler mozoleye geçmek üzere Aslanlı Yol'dan ilerledi. Ay yıldızlı çelenk, Atatürk'ün mozolesine bırakıldı ve İstiklal Marşı okundu.

Erdoğan: Cumhuriyetimiz hiç olmadığı kadar güvendedir, emin ve ehil ellerdedir

 Misak-ı Millî Kulesi’ne geçen Erdoğan, törenin ardından Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı ve şu satırları yazdı:

"Aziz Atatürk; milletçe 'En büyük eserim' dediğiniz Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yıl dönümüne ulaşmanın gururunu ve sevincini yaşıyoruz. Tarihimizin bu önemli dönüm noktasında zatıalinizi, silah arkadaşlarınızı, gözlerini kırpmadan şehadete koşan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Her bir anı ülkemize hizmetle geçen 21 yıllık iktidarlarımız döneminde emanetinize hakkıyla sahip çıkmaya çalıştık. Türkiye'yi tarihinin en büyük yatırım hamleleriyle buluşturmuş bir yönetim olarak ittifak ortaklarımız ve milletimizle birlikte Cumhuriyetimizin 2'nci asrını Türkiye Yüzyılı ile taçlandırmakta kararlıyız. Cumhuriyetimiz hiç olmadığı kadar güvendedir, emin ve ehil ellerdedir. Ruhun şad olsun, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı kutlu olsun."

AdminAdmin