Gündem
Giriş Tarihi : 26-10-2023 02:36

Kamu-Sen'den Güler'e ziyaret

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanımız Önder Kahveci, sendikalarımızın Genel Başkanları ile birlikte AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'i ziyaret etti. Ziyarette, Türk Haber-Sen Genel Başkanı Yücel Kazancıoğlu, Türk Ulaşım-Sen Genel Başkanı Mustafa Nurullah Albayrak ve Türk Büro-Sen Genel Başkanı Türkeş Güney'de yer aldı.

Kamu-Sen'den Güler'e ziyaret

Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi Grup Başkanvekili Erkan Akçay'ı ziyaret ederek hazırladığımız raporu sunan Genel Başkanımız Önder Kahveci ve heyetimiz, AK Parti Grup Başkanı ve Sivas Milletvekili Sn. Abdullah Güler'e de acil çözüm bekleyen sorunların yer aldığı raporu takdim etti.

Genel Başkan Önder Kahveci ziyarette;

* 1. dereceye gelen kamu görevlilerinin tamamına 3600 ek gösterge verilmesi, bu çerçevede TRT personelinin ek göstergeden kaynaklı sorunlarının çözülmesi,

* Yardımcı hizmetlilerin genel idari hizmetler sınıfına geçirilmesi,

* Kamu görevlilerine yapılan 8 bin 77 TL'lik ilave ek ödemenin emeklilerimize de yapılması,

* Vergide adaletin sağlanarak, kamu görevlilerinin vergi dilimlerinin yüzde 15'e sabitlenmesi,

* 2008 yıl öncesinde işe başlayanlarla 2008 sonrasında başlayanlar arasındaki sosyal güvenlik hakları bakımından ortaya çıkan farklı uygulamaların giderilmesi konularını AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'e iletti.

KAHVECİ: 2023 YILI BİTMEDEN MEMURUN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK DÜZENLEMELER HAYATA GEÇİRİLMELİ

Genel Başkanımız Önder Kahveci; "AK Parti Grup Başkanına sunduğumuz konular, kamu görevlilerimizin büyük çoğunluğunun sorunlarını çözebilecek niteliktedir.

Memurlarımız ve emeklilerimiz TBMM'den çıkacak olumlu bir kararı beklemektedir. Sayın Cumhurbaşkanımızın 3600 ek gösterge konusunda vermiş olduğu sözün hayata geçmesi bakımından da önem taşıyan raporumuzda Türkiye Kamu-Sen olarak bu konuya ilişkin hazırlamış olduğumuz kanun teklifimizde yer almaktadır.

2023 yılı sona ermeden kamu çalışanlarının yüzlerini güldürecek düzenlemelerin yapılmasını bekliyoruz. Türkiye Kamu-Sen olarak bu talep ve beklentilerin sonuca ulaştırılması konusunda takipçi olacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz " dedi.

AdminAdmin