Politika
Giriş Tarihi : 14-09-2023 18:26

Meclis açıldıktan sonra ilk yasal düzenlemeyi! AK Parti'li Güler açıkladı

TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, 1 Ekim'de yeni yasama yılının açılmasıyla birlikte Meclis gündemine gelecek ilk yasal düzenlemeyi açıkladı.

Meclis açıldıktan sonra ilk yasal düzenlemeyi! AK Parti'li Güler açıkladı

AK Parti Grup Başkanı Güler, 1 Ekim'de başlayacak yeni yasama yılındaki çalışmalara ilişkin  değerlendirmede bulundu.

Güler, Meclis açıldıktan sonra ilk ele alacakları yasal düzenlemelerden birinin depremle ilgili çalışmalar olacağını belirterek, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızın, 6 Şubat depremleriyle beraber gündemimize gelen ve özellikle İstanbul merkezli bir depreme hazırlık noktasında yürüttüğü çok ciddi bir çalışma var. 39 ilçemizin 962 mahallesinde gerek zemin etütleri açısından, gerekse de riskli binalar açısından çok ciddi nitelikli bir çalışma yürütülüyor.

Bunların sonuçları şu anda tamamlanmış durumda. Yasal düzenleme açısından çok hızlı ve nitelikli bir çalışmanın ortaya konulabilmesi için bakanlığımızın bürokrasisi çalışıyor. Görevlendirdiğimiz milletvekili arkadaşlarımız da onlarla birlikte bu çalışmayı yürütüyorlar. Meclisin açılmasıyla beraber gündeme gelecek. Muhalefetle de paylaşmak suretiyle ve belki de Meclisimizin ilk çalışması bu kanun kapsamında olacaktır" dedi.

AdminAdmin