İstanbul
Giriş Tarihi : 15-08-2023 13:16

Ekrem İmamoğlu, İstanbul için yeniden yola çıkıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ekrem İmamoğlu, gündeme ilişkin açıklama yapıyor. İmamoğlu 2024 seçimlerinde yeniden İstanbul için aday olduğunu açıkladı.

Ekrem İmamoğlu, İstanbul için yeniden yola çıkıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ekrem İmamoğlu, Haliç Kongre Merkezi’nde basın açıklaması düzenledi. 

CHP genel başkanlığı adaylığı için adı geçen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul seçimleri için yeniden aday olup olmayacağı merak konusuydu. İmamoğlu İstanbul İttifakı için 2024 seçimlerinde de çalışacağını söyledi. 

'İBB İKTİDARIN BASKILARINA KARŞI DİRENCİN SİMGESİ OLDU'

 CHP içinde 'köklü değişim' talebini sürekli dile getiren İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, burada yaptığı açıklamada şunları söylüyor:

-Seçim sonrasında sadece temmuz ayında 30 yılın en yüksek aylık enflasyonunu yaşattılar. Net ifade etmemiz gerekir ki iktidar enflasyon canavarıyla mücadele edemiyor.

-Bu enflasyon canavarını da iktidar yarattı. Seçim sonrası iktidar motorine yüzde 105 zam yaptı.

'İSTANBUL'U KAZANAN TÜRKİYE'Yİ KAZANIR'

- Geçen dört yılda İBB iktidarın baskılarına karşı en üst seviyede direncin simgesi oldu. Saraçhane, siyasi davalara karşı bir güçlü demokrasi meydanına dönüştü.

- 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde vatandaşlarımızı beraber yol yürümeye davet ediyorum. İstanbul'u kazanan Türkiye'yi kazanır ben bu sözü çok önemsiyorum. İstanbul’u kazanan bir belediye başkanı dünyanın en iyi şehrine hizmet etme şansına sahiptir. Çok önemli başka noktalara taşır.

- İstanbul'un sorunlarını çözmek Türkiye'nin sorunlarını çözmektir. Şehrimizde tahammülü imkansız olan bir nüfus sorunu vardır. 

- 2024 yerel seçimleri iktidarın fütursuzluğuna cevap yeri olacaktır. Bu da benim anladığım şekliyle İstanbul'u kazanmak Türkiye'yi kazanmaktır. İstanbulla Türkiye'yi mühürlü görüyorum. Kendimi İstanbulla mühürlü görüyorum.

'İSTANBUL İTTİFAKI'NI KURMAK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIM'

- Ben hayatım boyunca bir koltuğa değil bir misyona aday oldum. Bugün bir misyon Türkiye'nin yeni bir yönetim anlayışına kavuşturulmasıdır.

- Ben  hayatımın hiçbir döneminde siyaseti sadece siyasi partilerden ibaret görmedim. Ama gücünü yerelden alan bir siyasetçi olarak siyasetin gücünü toplumdan aldığına inandım.   

'CHP İKİNCİ PARTİ OLMAKLA ÖVÜNEMEZ'

- İstanbul Büyükşehir belediyesini hep birlikte korumalıyız. İBB'nin bu iktidarın eline geçmesinin maliyetinin eline geçmesinin farkında olmalıyız. Ben 2019'daki gibi partiler üstü İstanbul ittifakını kurmak için elimden geleni yapacağım.  

- Artık Cumhuriyet Halk Partisi seçim kaybetmemeli. CHP 2. parti olmakla övünemez. Önümüzdeki seçimlerde sadece belediye başkanlıklarını değil belediye meclislerini de kazanmalıyız. Bunun için hep beraber çalışmalıyız. 

'İSTANBUL'U BİR KEZ DAHA SAVUNMAK İÇİN YOLA ÇIKIYORUM'

- Seçim sonrası hayal kırıklığının hayal kırıklığına gelmesi en büyük risktir. Bu risk önümüzdeki yerel seçimlerin kazanılmasında en büyük engeldir. 

- Hayal kırıklığını büyük arzuya çevirmek hiç zor değil. Ben partimin bir evladı olarak ben bu değişime katkı sunmaya var gücümle devam edeceğim.

- İstanbul'a hizmet dünyaya hizmettir. Bu mukaddes şehrin en başarılı belediye başkanı olacağına söz verdim. İstanbul'u bir kez daha savunmak için yola çıkıyorum. 4 sene olduğu gibi 16 milyona hizmet için yola çıkıyorum. 2019'da olduğu gibi CHP'lilerle, farklı partilerle gönül vermiş arkadaşlarla yola çıkıyorum. 

AdminAdmin