Ekonomi
Giriş Tarihi : 16-07-2023 12:34

Doğal Gaza da ÖTV Zammı

Gaz, yağ ve akaryakıt ürünlerinde özel tüketim vergisi (ÖTV) tutarlarını artıran Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, konutlarda kullanılan doğal gaza da ÖTV’nin geldiğini açıkladı.

Doğal Gaza da ÖTV Zammı

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla gaz, yağ ve akaryakıtta ÖTV tutarları arttı. Buna göre ÖTV tutarları, benzinde ve motorinde 5 lira, LPG’de 4 lira artış olarak belirlendi.

“ÜÇ KATINA ÇIKARILMIŞTIR”

Vergi Uzmanı Ozan Bingöl de konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunurken konutlarda kullanılan doğal gaza da ÖTV’nin geldiğini duyurdu.

Bingöl, paylaşımında “Değerli arkadaşlar daha fazla moralinizi bozmak istemem ama konutlarda kullanılan doğal gazda da ÖTV üç katına çıkarılmıştır” ifadelerini kullandı.

Bingöl’ün şöyle dedi:
"Değerli arkadaşlar daha fazla moralinizi bozmak istemem ama konutlarda kullanılan doğal gazda da ÖTV üç katına çıkarılmıştır. Sm3’te 0,0230 TL olan ÖTV bugünkü karar ile 0,0747 TL’ye yükseltilmiştir! Ayrıca geçtiğimiz günlerde doğal gazdaki KDV oranı da yüzde 20 olmuştu."

 

 

 
AdminAdmin