Sivas
Giriş Tarihi : 15-07-2023 12:51

Sivas’ta kamyon ile ticari taksi çarpıştı: 4 ölü

Sivas'ta taksi ile kamyonun çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında, 3'ü aynı aileden 4 kişi öldü, 1 kişi ağır yaralandı.

Sivas’ta kamyon ile ticari taksi çarpıştı: 4 ölü

Engin Polat yönetimindeki taksi, Sivas-Erzincan kara yolu yan yolda E.G. idaresindeki sebze yüklü kapalı kasa kamyon ile çarpıştı.

Kazada taksi şoförü ile araçta bulunanlardan Abdulkadir (45), Zeynep (37) ve Zeynep Bilge Ünsal (12) yaşamını yitirdi. Ağır yaralanan Ayşe Buğlem Ünsal (10) ise Numune Hastanesinde tedavi altına alındı.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatılırken, takside yolcu olarak bulunan ailenin Alanya’dan tatilden döndükleri ve Eğri Köprü Mahallesi’ndeki evlerine gitmek için Sivas Otogarı’ndan araca bindikleri öğrenildi.

Sivas Valisi Yılmaz Şimşek ve İl Emniyet Müdürü Burhan Akçay da kazanın olduğu yere gelerek bilgi aldı. Vali Şimşek, gazetecilere yaptığı açıklamada, kazanın sabaha karşı 05.30 sıralarında meydana geldiğini söyledi.

Olayda 4 kişinin yaşamını yitirdiğini belirten Şimşek, “Bir kamyonun ticari taksiye çarpması soncu maalesef 4 vatandaşımız hayatını kaybetti. Bir vatandaşımız da ağır yaralı durumda. Kazanın, görüntülere baktığımızda ticari taksinin ışık ihlali, kırmızı ışıkta geçmesi sonucu olduğunu tahmin ediyoruz. Yaralımız şu anda hastanede, hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Ailemiz Alanya’dan tatilden dönüyor. Sivas’ta ikamet eden bir ailemiz” ifadelerini kullandı.

VAKIF OKULLARINDA MÜDÜRLÜK YAPIYORDU

Kazada hayatını kaybeden Abdulkadir Ünsal’ın Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Vakıf Okulları’nda lise bölümünün müdürlüğünü yaptığı belirlendi.

Ünsal’ın bir süre önce eşi Zeynep, kızları Zeynep Bilge ve Ayşe Buğlem ile Antalya’nın Alanya ilçesine tatile gittiği öğrenildi.

Otobüsle şehre dönen ailenin, otogarda bindikleri taksi ile Kardeşler Mahallesi’ndeki evlerine gitmek üzere yola çıktıkları sırada kaza geçirdikleri belirlendi. 

Haberler

AdminAdmin