Ekonomi
Giriş Tarihi : 20-06-2023 12:30

Asgari ücret belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan asgari ücreti açıkladı. Yeni asgari ücret 11 bin 402 lira olarak belirlendi.

Asgari ücret belli oldu

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan asgari ücreti açıkladı. Yeni asgari ücret 11 bin 402 lira olarak belirlendi. Asgari ücrete yüzde 34 zam yapılmış oldu. Asgari ücret zammı 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacak.

Bakan Işıkhan'ın 8 defe 'Sayın Cumhurbaşkanı' demesi dikkat çekti. İşverene asgari ücret desteği 400 TL’den 500 TL’ye yükseltildi.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ise enflasyona dikkat çekti, hükümetin önceliğinin enflasyonu önlemek olması gerektiğini belirten Atalay, "İnşallah bu enflasyon kontrol altına alınır. Zamlar olmaz. Bu enflasyon belirli bir noktaya gelir de bu alım gücümüzü korumaya devam ederiz. Asgari üreti artırıp bu enflasyon belli bir noktaya gelmezse bir önemi kalmıyor. Pazardaki ve marketteki fiyatların kontrol altına alınması lazım."

500 DOLAR AÇIKLAMASI

Atalay açıklamasını bitirdikten sonra bir muhabirin "Asgari ücret 500 doların altında kaldı" diye sorması üzerine, "Kızım 14'ün (14 binin) altında kaldı, Allah sana da kolaylık versin, yardımcın olsun Allah." dedi.

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, “Dengeli bir rakam için çalıştık. Bütün imkanlarımızı sonuna kadar zorlayarak istihdamını gözeten bu rakama evet demenin memnuniyeti içindeyim” diye konuştu.

ERDOĞAN'DAN AÇIKLAMA

Yeni asgari ücretin belli olmasından sonra açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Asgari ücret Temmuz ayından itibaren net 11 bin 402 TL olarak uygulanacaktır. Milletimize hayırlı ve uğurlu olsun. İşçi ve işveren tarafları başta olmak üzere, uzlaşı kültürü içerisinde asgari ücretin belirlenmesinde emeği geçen tüm paydaşlara milletim adına teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

AdminAdmin