Gündem
Giriş Tarihi : 19-06-2023 16:45

Ak Parti'den İlk Açıklama: Çalışmalar Başladı, Genel Af Gelebilir

Genel af iddialarıyla ilgili konuşan AK Partili Galip Ensarioğlu, "Genel af değil ancak bir af çalışması var, 29 Ekim'de gelebilir" dedi.

Ak Parti'den İlk Açıklama: Çalışmalar Başladı, Genel Af Gelebilir

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, eski Kalkınma Bakanı Müslüm Doğan, 29 Ekim'de genel af ilan edileceğini ve bu affın siyasi tutukluları da kapsayacağını söylemesi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

10 Haber'den Caner Taşpınar'a konuşan Ensarioğlu, “Genel af değil ancak bir af çalışması var, bir af gelebilir” dedi. Ensarioğlu, 29 Ekim iddiasına ise, "Evet, olabilir" yanıtını verdi.

Müslüm Doğan, “Bana bunu AK Parti’de üst düzey bir yönetici ve af çalışmasının içinde olan arkadaşım anlattı. Cumhuriyetin 100'üncü yılına özel toplumsal barışı sağlamak için böyle bir çalışma yapılıyor. Bana aktaran AK Partili arkadaşım bu çalışmayla MHP’nin de ikna edildiğini söyledi” demişti.

Ensarioğlu, Twitter’dan Yaptığı Açıklamada İse Afla İlgili Konuşmadığını Yazdı:

“Bugün 10Haber’de Caner Taşpınar tarafından benim ile ilgili ‘Genel af çalışması vardır’ şeklinde haberler yapılmıştır. ‘Genel af çalışması vardır’ şeklinde hiçbir açıklamam bulunmamaktadır. Bu konu hakkında açıklama yapacak merci de ben değilim. Haberi yapan şahıs ve kurum hakkında Avukatlarım aracılığıyla yasal işlemi başlattım. Kamuoyuna duyurulur.”

Gazeteci Taşpınar Da Şunları Söyledi:

Galip bey zaten ben de “genel af” diye yazmadım. Siz neye itiraz ediyorsunuz anlamadım. Sizi aradım ve genel af çalışması olmadığını ancak af çalışması olduğunu söylediniz. “29 Ekim gibi yakın bir tarih mi” diye sordum “Evet olabilir” dediniz. Dolayısıyla siyaset yapıyorsunuz. Yasal işlem de başlatabilir, sizin takdiriniz. Ben gazetecilik yapıyorum. Haberi tekrar okuyabilirsiniz.

 

AdminAdmin