Politika
Giriş Tarihi : 22-05-2023 19:51

Sinan Oğan, 'Erdoğan' dedi

Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan, ikinci tura ilişkin kararını verdi. Oğan, "28 Mayıs seçimlerinin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğiz" dedi.

Sinan Oğan, 'Erdoğan' dedi

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalmasının ardından, ilk turda yüzde 5.17 oy alan Ata İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın ikinci turda Cumhur İttifakı'nın adayı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini açıkladı.

Oğan ikinci tura ilişkin tutumuna ilişkin şu açıklamayı yaptı:

DESTEK OLANLARA TEŞEKKÜR: Türk milletinin her bir ferdine teşekkür ederim. Ata İttifakı bileşenlerine, parti teşkilatlarına teşekkür ederim. Yaklaşık 10 senedir bizimle beraber yol yürüyen yol arkadaşlarıma, Türkiye'nin her bir köşesinde ilmek ilmek, gece gündüz çalışan Sinan Oğan gönüllülerine teşekkürü borç biliyorum. Bizimle farklı dünya görüşü içinde bulunmasına rağmen bize inanan, gelecek Türkiyesinde bizim olmamızı isteyerek bize oy veren tüm vatandaşlara teşekkür ediyorum. Bizim bu yarışın parçası olması sağlayan tüm imza veren vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Afişleri, pankartları, broşürleri, halkımız internet sitemizden indirilerek ev, işyeri, araç, cadde ve sokaklarında astılar. Özellikle gençlerimiz sevgi seli olup aktılar. Hepsine teşekkürü borç biliyorum.

3 YILDIR BU ÇALIŞMAYI SÜRDÜRÜYORDUK: Sosyal medya açılan tek kapımız oldu. Cümlelerimiz için tehditler aldık, saldırılara uğradık, hakkımızda yalan haber çıkardılar, bağlamından koparılan cümlelerle adeta kirli pazarlıkların bir parçası gibi gösterdiler. Hakkımızda yalan haberler çıkardılar. Sosyal medya lincine uğradık. Gece gündüz uyumadık ama yılmazdık yıkılmadık. Biz yaklaşık 3 yıl önce 'Eğer bir Türk milliyetçisi aday olmazsa Türk milliyetçilerini adaysız bırakmayacağız' dedik. Sinan Oğan gönüllüleri ile örgütlenmeye başladık. Böyle bir aday çıkarsa çekileceğimizi söyledik. Ancak dediğimiz şartlarda bir aday çıkmadığı için çalışmalarımıza hız verdik. 11 Mart'ta aday ilan edildik. Maalesef birçok kesim bizim 5,2 oy olmamızı şaşırarak izliyor. Biz 3 yıldır bu çalışmayı sürdürüyorduk. Bizim beklediğimiz oy oranı daha yüksekti. Normal şartlarda bizim almayı beklediğimiz oy oranı yaklaşık yüzde 9-16 bandında bir rakamdı. Şimdi tam da dediğimiz noktadayız. 

PLANA SADIK KALDIK: Sizden olmayanı aşağılamak, sizinle aynı düşünmeyene hakaret etmek ve her türlü metotlarla insanların yarıştan çekilmesini sağlamak insanlarımıza bir darbedir. Bizim uyarmamıza rağmen yapmayın, etmeyin bizim kitlemize hakaret etmeyin dedik. Çekilmemiz durumunda ilk turda seçimin biteceği gerçeğini sanırım herkes görmüştür. Seçimlere oldukça zor şartlarda girdik. Ne maddi olarak gerekli imkanlarımız vardı ne de medyada gösteriliyorduk. Ne hükümet ne de belediye imkanlarımız yoktu. Bu mücadelede özellikle de sosyal medya kullanıcılarının yeri ayrıdır. Gönüllü sosyal medya kullanıcılarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Plana sadık kaldık, birçok hedefimize ulaştık. İnşallah gelecek yıllarda bu hedefimize ulaşacağız.

TÜRK MİLLİYETÇİLERİNİ KİLİT HALİNE GETİRDİK: Sosyal medya adreslerimizde daha önce yayınlamıştık. Bu seçimlerin toplumun önüne koyduğumuz amaç ve hedefler açısından değerlendirdiğimizde Türk milliyetçiliği ve Atatürkçülüğü ülkenin gündemi haline getirdik. HDP üzerinden oluşturulan kilit parti durumunu Türk milliyetçilerini kilit haline getirdik. Türkiye'de güçlü ve milliyetçi seçmen kitlesinin görülmesine katkı sağladık. İkinci tura kalan adayların bizim söylemlerimize sarılmalarını sağladık. Bizi dikkate almayan, saymaya gerek görmeyen, bizim siyasi hareketimizi saydığını gördük. PKK, FETÖ vb. gibi her türlü terör örgütleri mücadelesinde tavrım siyasetin ana akımında yer bulmasını sağladık. Anayasa'nın değişmez ilkeleri ve Türklük gibi kavramlarda farkındalık oluşturduk.

DÖRT TEMEL KONU: Biz bu çerçevede çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Bugün itibariyle seçimlerde görmezden gelinen, hakkı yene Türkün sesini taşımaktayız. 14 Mayıs seçimlerinde Türk seçmen hem Cumhur hem de Millet İttifakı'nı Türk milletinin hassasiyetlerine gereken yaklaşımını göstermediği için ciddi biçimde uyarmıştır. Seçmen bize de yürütme erki üzerinden Türk milletinin bu hassasiyetlerini savunma görevi vermiştir. Türkiye kritik bir dönemeçten geçmektedir. Dört temel konuda acilen ele alınması gereken büyük sorunlar olduğu kanaatindeyiz. Türkiye'de bulunan sığınmacılar konusu ülkemizde ilerleyen süreçlerde güvenlik, ekonomi, sosyal maliyetleri olabilecek konudur. Bu temel konulardan ikincisi ise Türkiye'deki deprem gerçeğidir. Deprem konusu acil bir ulusal güvenlik meselesidir. Bunun için uzun süre önerdiğimiz Afet Bakanlığı tezimiz güncelliğini korumaktadır. 28 Mayıs seçimlerinin akabinde ülkece ekonominin gereklerine uygun, nitelikli, hızlı sağlıklı kararlar alınması gerekmektedir.

KISITLI İMKANLARLA KAMPANYA YÜRÜTMEYE ÇALIŞTIK: Ülkemize yönelik her türlü terör söylemine yönelik istikrarlı mücadelenin devam ettirilmesidir. Her kesim siyaset yapma hakkına sahiptir, ancak bununla beraber terörün siyasi uzantılarının Türk siyasetinden de temizlenmesi gerekir. Türk siyasetinde bozulan nezaketi geri getirmek, bozulan imajını ve halkta gerileyen güvenini geri kazanacak kampanya yürütmek hedefimizdir. Devlet adamı yaklaşımıyla, kısıtlı imkanlarla kampanya yürütmeye çalıştık.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNİN İKİNCİ TURU KRİTİK ÖNEME SAHİPTİR: Cumhuriyetle hesaplaşma tezleri tarihin çöplüğüne gömülmüştür. Türk savunma sanayinde istikrarlı bir sürecin devam etmesi mecburiyeti ortadadır. Eksikler tamamlanmalı daha güçlü Türkiye için herkes elini taşın altına koymalıdır. Türk dünyası ile entegrasyon çalışmalarına hız verilmelidir. Ekonomimizdeki faiz odaklı politikalar yeniden gözden geçirilmelidir. 28 Mayıs 2023 tarihinde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu kritik öneme sahiptir. Tabanımız, destekleyenlerimiz, ATA İttifakı bileşenleriyle müzakereler yaptık. 28 Mayıs 2023'te yapılacak ikinci tur seçimlerinde Cumhur İttifakı'nın adayı sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakının adayı sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile görüştük.

MİLLET İTTİFAKI, 20 YILDIR CUMHUR İTTİFAKI KARŞISINDA BAŞARI GÖSTEREMEMİŞTİR: Burada altını öncelikle çizmek istiyorum ki herhangi pazarlık, angajman, taahhüt belirtmeksizin kırmızı çizgilerimizi ifade ettik. Her iki aday ile görüşmelerimiz devlet adamı ve karşılıklı nezaketle gerçekleşmiştir. Bu müzakere ve istişareler tabandan gelen mesajlar neticesinde seçimlerin ikinci turunda Cumhur İttifakı adayı sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğimizi beyan ediyorum. Bize oy veren seçmenleri de sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı desteklemelerini talep ediyorum. Atatürkçü ve milliyetçi ilkelerimiz çerçevesinde hiçbir beklenti içerisinde olmadan aldığımız kararın yüce Türk milletine hayırlı olmasını diliyorum, selam ve saygılarımla selamlıyorum.

OĞAN: KILIÇDAROĞLU’YLA GÖRÜŞTÜM

Soru almayacağını belirterek konuşmasını tamamlayan Sinan Oğan, gazetecilerin “Kılıçdaroğlu ile görüştünüz mü” sorusuna salondan çıkarken “Görüştüm” diyerek yanıt verdi. Azerbaycan cumhurbaşkanı Aliyev’le görüşmediğini belirten Oğan, “Benim muhatabım Erdoğan ve Kılıçdaroğlu” dedi.

AdminAdmin