Sivas
Giriş Tarihi : 19-05-2023 01:38

BAŞKAN BİLGİN’DEN 19 MAYIS MESAJI…

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı

BAŞKAN BİLGİN’DEN 19 MAYIS MESAJI…

Bilgin mesajında; “19 Mayıs 1919 tarihi, bir ferdi olmaktan gurur duyduğumuz aziz Türk milletinin direniş azmi ve hürriyet aşkının nişanesidir.

19 Mayıs, Çanakkale’de başlayan, tüm zorluklara ve imkânsızlıklara rağmen Birinci Dünya Savaşı boyunca asla pes etmeyen milletimizin yeniden diriliş cehdidir.

19 Mayıs, İstiklal Harbimizi başlatmanın yanı sıra, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun, milletimizin de kurtuluşunun müjdesi olmuştur.

19 Mayıs, tarihi şanlı zaferler ve mücadelelerle dolu milletimiz için bir gurur vesilesi, gençlerimiz için ise bir ilham kaynağıdır. Böylesi derin manalar içeren bir günün gençlerimize armağan edilmesi ise son derece anlamlıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye gençliğine duyduğu güvenin ve verdiği önemin bir göstergesidir. Köklerimizle, bizi biz yapan kadim değerlerimizle irtibatımızı ne kadar diri tutarsak hayatta o denli güçlü olacağımız aşikârdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. Gençlerimizin ve tüm milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.” ifadelere yer verdi.

AdminAdmin