Politika
Giriş Tarihi : 23-04-2023 15:38

Son Seçim Anketleri Ne Söylüyor? İşte Seçime 21 Gün Kala Kılıçdaroğlu İle Erdoğan Arasındaki Puan Farkı

MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, seçimlere 3 hafta kala yarıştaki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Son Seçim Anketleri Ne Söylüyor? İşte Seçime 21 Gün Kala Kılıçdaroğlu İle Erdoğan Arasındaki Puan Farkı

Türkiye 14 Mayıs günü kritik seçimler için sandık başına gidecek. Seçimlere kısa bir süre kala anket şirketlerinin kamuoyu araştırmaları da art arda yayımlanıyor. Hangi adayın önde olduğuna ilişkin son değerlendirme MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat'tan geldi.

Anketlerde son durum: Kim önde?

Habertürk'te katıldığı canlı yayında değerlendirmelerde bulunan Kulat'ın yaptığı açıklamalar şöyle:

"- Son 3 haftaya girerken aslında şu ana kadar, sadece kendi firmam açısından söylemiyorum, bütün firmaların eksik veriler üzerinden çalışmalar yaptığı bir dönemdi şu ana kadar. İttifaklar, listeler belli değildi.

"Kılıçdaroğlu 3 puan önde"

- Listeler açıklandığı günlerden itibaren dersek, sahaya çıktığımız da şöyle bir fotoğraf karşımıza çıkıyor; sayın Kılıçdaroğlu, son 3 haftaya sayın Erdoğan'ın 3 puan önünde giriyor.

"Makas daralmaya başladı"

- MAK Danışmanlık olarak aslında biz şu ana kadar şunu çok farklı görmedik; yani Millet İttifakı'na HDP'nin destek vermesi olarak bir bütün olarak bakıldığında Meclis'teki sayısal çoğunlukta Cumhur İttifakı'na karşı rahatlıkla lehine bir durum var.

- Ancak özellikle son bir ay içerisinde Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı arasındaki makas daralmaya da başladı. Pazartesiden sonraki yapılacak olan araştırmalar daha ciddi, doğru sonuçlar verecektir."

AdminAdmin