Gündem
Giriş Tarihi : 03-04-2023 17:53

Üretilen ilk Togg Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teslim edildi

Gemlik mavisi rengine sahip ikinci T10X ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın makam aracı olacağı öğrenildi

Üretilen ilk Togg Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teslim edildi

Yerli elektrikli otomobil markası Togg, ürettiği ilk otomobilini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen teslim töreni ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teslim etti.

Törende açıklamalarda bulunan  Erdoğan, "Bugün milletimizin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesine tanıklık ediyoruz. 2019 yılında ilk siparişi biz vermiştik. Bugün de ilk akıllı cihazı biz teslim alıyoruz" dedi. T10X'in Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın makam aracı olacağı öğrenildi.

Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şu şekilde;

"Bugün milletimizin 60 yıllık hayalinin gerçeğe dönüşmesine tanıklık ediyoruz. 2019 yılında ilk siparişi biz vermiştik. Bugün de ilk akıllı cihazı biz teslim alıyoruz. Bu projeye iftira derecesine varan ithamlarda bulunuldu. Peki ne oldu? Tasarımı yapıldı, fabrikası kuruldu, üretildi ve satışa çıktığı ilk gün Togg sipariş rekorları kırdı.

Tüm testleri alnının akıyla vermiş. Elektrikli araç testinden tek seferde geçmiş bir otomobildir. Bu vesileyle tüm babayiğitleri ve projede emeği geçen herkesi bir kez daha tebrik ediyorum. Milletimizin göz bebeği olan Togg’u da milletin evinden yollara uğurluyoruz. Yolun da bahtın da açık olsun diyorum Togg".

Törene, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ortaklar adına Togg Yönetim Kurulu Başkanı Rifat Hisarciklıoğlu, Tuncay Özilhan, Bülent Aksu, Fuat Tosyalı, Ahmet Nazif Zorlu, yine yönetim kurulu üyeleri olan Kamilhan Süleyman Yazıcı, Osman Yılmaz, Murat Yalçıntaş ile Togg CEO’su Gürcan Karakaş katıldı. 

Törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile beraber verdikleri ilk sipariş olan Anadolu kırmızısı Togg T10X teslim edildi.

Otomobilin ruhsat ve anahtarı, özel teslimat kutusu içinde Emine Erdoğan’a takdim edildi. Otomobilin plakası ise '34 EE 2071' şeklinde oldu.

Gemlik mavisi rengine sahip ikinci T10X ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın makam aracı olacağı öğrenildi.

Togg, üretilen üçüncü otomobili Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'e ise yarın Bakü'de teslim edecek.

AdminAdmin