Gündem
Giriş Tarihi : 18-03-2023 00:08

Bozyiğit: “Kahraman Türk milletinin bağımsızlık ruhu vardır”

Eğitimci iş insanı Onur Feridun Bozyiğit 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Bozyiğit: “Kahraman Türk milletinin bağımsızlık ruhu vardır”

Eğitimci iş insanı Onur Feridun Bozyiğit,  “Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında, "Binlerce şehidimizin kanıyla yazılan bu destanın özünde tarih boyunca esaretle yaşamayı kabul etmemiş,  canı ve kanı pahasına bedel ödemiş kahraman Türk milletinin bağımsızlık ruhu vardır”  ifadesini kullandı.

Sözlerine “Çanakkale Savaşının  tarihе unutulmaz bir damga vurduğunu; inancın ve imanının nasıl güçlü bir kalе olduğunu gösterdiğini  belirten Bozyiğit, anadan, yârdan, evlattan geçip vatan diye diyе can vеrеnlеrin kanıyla yazdığı bir destandır Çanakkale” dedi .

“Bu destan, tarihler boyunca anlatılacak İlk gün ki gibi yaşanacak”

Bozyiğit, “Çanakkale tarihin seyrinin değiştiği yerdir, Türk’ün esarete karşı baş kaldırışıdır, bağımsızlık için, vurulan prangaları parçalayış hikayesidir” ifadelerini kullandı.

“Bеn sizе savaşmayı dеğil; ölmеyi еmrеdiyorum” еmrini vеrеcеk nе başka bir komutan gеlmiştir bu dünyaya nе dе bu еmrе uyacak başka bir millеt.

Bozyigit, Türk milletinin göstermiş olduğu üstün mücadeleyi şu anlatılanlarla hissetmemek ve yaşamamak imkansız dedi:

Savaş sadece topla tüfekle değil, büyük bir iman ve inançla yapılıyordu. Onlar bunu bilmedikleri için, zafere kesin gözüyle bakıyorlardı. Ama karşılarındaki Türk milleti idi, Mehmetçik idi. Kolay kolay toprak bırakır mı? Her biri kanının son damlasına kadar savaşacak ve “Bu topraklar bizimdir, çekilin gidin!” diyecekti. Yoksa atalarına ihanet etmiş olacak ve on yedi kişiyle devlet kuran bir ulus, tarihe gömülecekti. Nitekim savaştılar ve büyük zafer ortaya çıktı. Çanakkale Zaferi…

Onur Feridun Bozyigit açıklamasını Çanakkale geçilemedi geçilemez!  sözüyle tamamladı ve Vatan için canını feda etmiş yüz binlere saygı, sevgi ve minnet duyuyorum ruhları şad olsun” dedi.

AdminAdmin