Dünya
Giriş Tarihi : 04-03-2023 14:44

Covid-19 aşısını geliştiren ekibin üyesi Moskova'da öldürüldü

Rusya'nın Covid-19 aşısı Sputnik V'i geliştiren ekipten Andrey Botikov, başkent Moskova'da çıkan bir kavgada öldürüldü.

Covid-19 aşısını geliştiren ekibin üyesi Moskova'da öldürüldü

Rusya'nın Sputnik V Covid-19 aşısını geliştiren ekibin üyesi Andrey Botikov, Rusya'nın başkenti Moskova'nın kuzeybatısında çıkan bir kavgada hayatını kaybetti. 

Sputnik'in haberine göre, Moskova’nın kuzeybatısında dün bir evde çıkan kavgada bir kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Moskova polisinden bir kaynak, Rusya'nın RIA Novosti haber ajansına yaptığı açıklamada, “Hayatını kaybeden kişinin, Sputnik V aşısını geliştirenlerden biri olan 1974 doğumlu Andrey Botikov olduğu tespit edildi” ifadesini kullandı.

'BOTİKOV, SPUTNİK V'İN PATENT SAHİPLERİNDEN BİRİYDİ'

Rusya Soruşturma Komitesi’nden olayla ilgili yapılan açıklamada, 'Rogov Sokağı’ndaki bir apartman dairesinde, 29 yaşındaki genç bir adamın ev sahibiyle tartışarak onu kemerle boğduğu' bilgisi paylaşıldı. Açıklamada, gözaltına alınan kişinin suçunu itiraf ettiği aktarılırken bu kişinin 'daha önce de ağır suça karıştığı' ifade edildi.

Sputnik V’yi geliştiren Gamaleya Epidemiyoloji ve Mikrobiyoloji Araştırma Enstitüsü’nden yapılan açıklamada da 'Botikov’un kıdemli araştırma görevlisi olarak çalıştığı ve Sputnik V patentinin sahiplerinden biri olduğu' kaydedildi. 

AdminAdmin