Politika
Giriş Tarihi : 03-03-2023 16:12

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan, SOL Parti'ye ziyaret

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, SOL Parti Kurucu Genel Başkanı Önder İşleyen ile görüşmek üzere partinin genel merkezine geldi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan, SOL Parti'ye ziyaret

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün saat 13.30'da SOL Parti'yi ziyaret etti.

SOL Parti Genel Merkezi'ndeki görüşmede Kılıçdaroğlu'na CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile CHP Genel Başkan Yardımcıları Muharrem Erkek ve Oğuz Kaan Salıcı da eşlik etti.

Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP heyetini SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen karşıladı.

Görüşmede İşleyen'in yanı sıra SOL Parti MYK Üyeleri Mehmet Soğancı, Dilara Kurtuluş, Göksu Cengiz de yer aldı.

Öte yandan Kılıçdaroğlu ile SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, heyetlerarası görüşmenin ardından ayaküstü birebir sohbet etti.

NE OLMUŞTU?

Millet İttifakı'nı oluşturan altılı masanın ikinci tur görüşmelerinin son toplantısı, Saadet Partisi Genel Merkezi’nde önceki gün yapılmıştı.

Toplantının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, bugün SOL Parti ve Türkiye İşçi Partisi (TİP) yetkilileri ile görüşeceği açıklanmıştı.

Kılıçdaroğlu'nun, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından örgütlenen dayanışma faaliyetleri ile ilgili deneyim paylaşımı için yarın SOL Parti ve TİP ile görüşme yapacağı öğrenilmişti.

Kılıçdaroğlu, Önder İşleyen'in ardından saat 14.30'da TBMM'de Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş ile bir araya gelecek.

GEÇMİŞ OLSUN DİLEKLERİNİ İLETMİŞTİ

Öte yandan Kılıçdaroğlu, SOL Parti'nin Kadıköy'deki 'Hükümet istifa' eylemine polis müdahalesi sonucu 77 üyesinin gözaltına alınmasının ardından telefon açarak SOL Parti'ye dayanışma mesajını iletmişti.

Geçmiş olsun dileklerinde bulunan Kılıçdaroğlu, görüşmede, "Umutsuzluğa kapılmayın. Bu zorba ve baskı düzenini değiştireceğiz. Halkımıza hak ettiği mutlu ülkeyi hep birlikte yaratacağız" demişti.a

AdminAdmin