Politika
Giriş Tarihi : 17-02-2023 21:46

Kılıçdaroğlu: Hala anlamadınız, hepimiz tutuklanmaya hazırız

Kılıçdaroğlu, hükümetin, "tuttuğumuz defteri açacağız" ve "Bunları not ediyoruz" açıklamalarına "Not etseniz ne yazar? Hala anlamadınız, hepimiz tutuklanmaya hazırız" cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu: Hala anlamadınız, hepimiz tutuklanmaya hazırız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Gün tartışma günü değil günü geldiğinde tuttuğumuz defteri açacağız" ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in "Bunları not ediyoruz" açıklamalarına tepki gösterdi. 

Kılıçdaroğlu'nun sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

“Bu saraylılar milletçe nasıl bir ruh halinde olduğumuzu tam idrak edebilmiş değiller. Not ediyorlarmış! Not etseniz ne yazar? Siz hala anlamadınız, hepimiz tutuklanmaya hazırız. İyice not edin bunu. Ettiniz mi? Şimdi bir daha edin! Milletimize sataşmanızı hiç önermem” dedi.


Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 7 Şubat’ta Maraş depremlerinin ardından yaptığı konuşmada "Yalan haber, çarpıtmalarla insanımızı birbirine düşürmeye niyetlenenleri takip ediyoruz. Gün tartışma günü değil günü geldiğinde tuttuğumuz defteri açacağız” ifadelerini kullanmıştı. 

Ömer Çelik ise 15 Şubat'ta AK Parti MYK toplantısının ardından yaptığı açıklama "Pek çok tartışma da yaşanıyor. Hepimiz afet bölgelerinde vatandaşlarımızla beraber olmak için bu siyasi tartışmaların parçası olmadık, hâlâ da olmayacağız. Her ne kadar siyaset yapılmasın diyerek o bölgeye gidenler neredeyse miting yaparcasına yıkım siyaseti gerçekleştirseler de bunların hepsine cevap vereceğimiz bir zaman var, bunlar not ediyoruz" demişti. 

AdminAdmin