Gündem
Giriş Tarihi : 17-02-2023 15:38

Üniversitelere deprem ertelemesi

YÖK Başkanı Erol Özvar Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük deprem nedeniyle etkilenen öğrenci sayısını 627 bin olarak açıkladı. Özvar bu sayının toplam üniversite eğitimi alan öğrencinin yüzde 15'ine denk geldiğini belirtti. Özvar, 47 bin çalışanın da etkilendiğini söyledi.

Üniversitelere deprem ertelemesi

YÖK Başkanı Erol Özvar Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük deprem nedeniyle etkilenen öğrenci sayısını 627 bin olarak açıkladı. Özvar bu sayının toplam üniversite eğitimi alan öğrencinin yüzde 15'ine denk geldiğini belirtti. Özvar, 47 bin çalışanın da etkilendiğini söyledi.

Uzaktan eğitimle ilgili Özvar henüz bir açıklama yapmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem sonrası tüm üniversitelerde uzaktan eğitime geçildiğini açıklamıştı.

Özvar bahar döneminin 20 Şubat'ta uzaktan eğitimle başlatılabileceğini, nisan başı itibarıyla yüz yüze eğitimin de olduğu hibrit seçeneğin değerlendirileceğini açıkladı

Depremden etkilenen öğrenciler hakkında Özvar, "Uygulamalı programlarda birinci derece yakınlarının ikamet ettiği ildeki üniversitelerde özel öğrenci olabilecek." dedi.

Özvar, yükseköğretim kurumlarındaki uygulamalı programlarda  öğrencilerin bu eğitimlerini yüz yüze sürdüreceğini bildirdi.

Özvar, "Talep edenlerin bahar döneminde kayıtlarının dondurulması ve bu sürenin azami öğrenim süresinden düşülmemesine karar verildi." duyurusunda bulundu.

AdminAdmin