Gündem
Giriş Tarihi : 06-02-2023 05:43

Uzman isim canlı yayında duyurdu: 1999 depremiyle aynı

Kahramanmaraş'ta saat 04.17'de meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki büyük deprem sonrası tüm Türkiye ayağa kalktı. Deprem çok sayıda ilde şiddetli bir biçimde hissedildi, yıkılan binalar oldu. Depremi değerlendiren Prof. Dr. Şerif Barış, "Maalesef çok büyük bir deprem, 1999'daki Kocaeli depremine benzer bir deprem. Yıkımlar yapacağı kesin" dedi.

Uzman isim canlı yayında duyurdu: 1999 depremiyle aynı

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem büyük panik yarattı. Gaziantep, Adana, Diyarbakır, Sivas gibi çok sayıda ilde hissedilen depremin büyüklüğünü AFAD 7.4 olarak duyurdu. Hatay'da, Adıyaman'da, Diyarbakır'da ve Kahramanmaraş'ta da yıkılan binalar var. Deprem sonrası tüm Türkiye ayağa kalktı.

Bölgede artçı sarsıntılar sürerken Prof. Dr. Şerif Barış, Habertürk TV'ye konuştu. Barış, "Maalesef çok büyük bir deprem, 1999'daki Kocaeli depremine benzer bir deprem. Yıkımlar yapacağı kesin. Özellikle kırsal alandaki evlere girmemekte fayda var" dedi.

Prof. Dr. Şerif Barış'ın açıklamaları şöyle:

"1999 Kocaeli depremi gibi, 7.4 şiddetli bir deprem! Yıkımlar olacak keşke böyle bir depremle uyanıp böyle bir görüşme yapmasaydık. Yıkımlar yapacağı kesin umarım ölüm ve yaralı sayısı olacak. O bölgedeki yapılara çok büyük zarar verecek güçte bir deprem."

AdminAdmin