Sivas
Giriş Tarihi : 05-02-2023 12:50   Güncelleme : 05-02-2023 13:24

Süleyman Demirel Konfederasyonun Sivas buluşması yapıldı…

Süleyman Demirel Konfederasyonun organize ettiği “Millet İttifakı içindeyiz” programları kapsamında Sivas buluşması 04 Şubat 2023 Cumartesi günü Savona Otelde yapıldı.

Süleyman Demirel Konfederasyonun Sivas buluşması yapıldı…

Geçmişte DP, ANAP, DYP ve merkez sağ partilerin kadrolarında görev almış gönül vermiş Demokratların yanı sıra Sivas’ta siyaset yapmış birçok konuk gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

Program ülkemizin kurucusu Atatürk ve ülkemizi bu günlere getirenler için Saygı Duruşunun ardından okunan İstiklal Marşı ile başladı.

Sivas Demokrat Parti eski İl Başkanı ve Sivas Milletvekili aday adayı Numan Akay’ın moderatörlüğünde gerçekleşen program Süleyman Demirel Konfederasyonu Türkiye koordinatörü Muhammed Emin Atasever’in konuşmasıyla devam etti.

Atasever merkez sağda siyaset yapanların neden Millet İttifak içinde olduklarını hem partililerine hem de halka anlatmak için yola çıktıklarını ifade ederek şunları söyledi; “Biz demokratlar olarak 6’lı masaya katılarak mevcut iktidarın kötü yönetimine son vermek için bir araya geldik. Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanılığı yolunda herhangi bir engel yok. Hırsızlık yaptılar diyemezler. Yolsuzluk yaptılar diyemezler. Bizde Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun tüm kesimler için barışmak için geziyoruz ve eski merkez sağ seçmenini yeniden bir araya getirmeye çalışıyoruz. Süleyman Demirel Konfederasyonu Türkiye Koordinatörü olarak birçok ilde Millet İttifakı içindeyiz buluşmalarıyla o ilde ki başta merkez sağda görev yapmış yol arkadaşlarımızın yanı sıra gittiğimiz illerdeki şehrin önemli isimleriyle bir araya gelerek yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimindeki yol haritamızı çıkarıyoruz.

Bugün Kanal 58’de bir programa katıldık. Burada da ifade ettim Sivas Cumhuriyetin temelinin atıldığı bir şehir onun için Sivas’ta da olmamız gerektiğini düşündük. Numan Akay bey ve Sivas Demokrat Parti teşkilatıyla bu programı düzenlemek için 15 gündür çalışıyoruz. Şimdi de biz bir taraftan anlatacağız hem de sizlerin değerli görüşlerini alacağız.

Geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim.”

Toplantıda görüşlerini telefon bağlantısıyla söylen Süleyman Demirel Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Öztürk; “Demokrasi mücadelesi kolay değil” dedi.

Öztürk; “Türkiye varlık içinde yokluk çekiyor. Kendi oyunla kendi gücünle yapıyorsun. Türkiye’de merkez sağ yok. Asıl sıkıntı bu. Sarayın günlük masrafı 10 milyon TL bunu unutmamız gerekiyor.

Kendi kendine tarımsal olarak yeten 7 ülkeden biriyken; iktidarın beceriksiz tarım politikaları sonucunda paramız var alıyoruz haline getirdiler. Ama cari açık vererek aldıklarını unuttular. Merkez sağın yeniden canlanması gerekiyor. İnsanlar eski liderleri arıyorlar, Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan, Bülent Ecevit, Alparslan Türkeş’i arıyorlar. O insanlar hiçbir zaman birbirlerine hakaret etmediler, aynı masada bir araya gelebiliyorlardı. Şimdi; o insanları arıyoruz. Bunu Türkiye’ye getireceğiz.” Sağlık sorunlarından dolayı gelemediğini ifade etti.

Telefon bağlantısıyla katılan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar; “Kuruluş ayarlarına geri getireceğiz”

Karalar; “CHP’nin geçtiğimiz aylarda Sivas’ta düzenlediği Belediye Başkanları Çalıştayı için Sivas’a gelince Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas Kongresinin yaptığı müzeyi gezdim ve çok duygulandım. Sivas Cumhuriyete sahip çıkması gereken illerinin en başında geliyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu kuruluş ayarlarına geri getireceğiz. 11 Büyükşehir nasıl devlet malı korunur, nasıl güzel hizmetler yapılır onu göstereceğiz.

Sivasspor’un bugünkü Beşiktaş galibiyetini kutluyorum. Sivasspor Süper Lige renk katıyor.

Toplantınıza başarılar diliyorum.” dedi.

BBP eski Sivas Milletvekili Nevzat Yanmaz; “Mustafa Destici BBP çaycı bile olamaz”

Sorulan bir soruda BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun şehadete yürümesinin sorulması üzerine soruyu cevaplayan Yanmaz; “Muhsin Yazıcıoğlu’un şehit edilmesi halen karanlıkta kalmaktadır. Ben merhum genel başkanım Muhsin Yazıcıoğlu ile 24 saatin 20 saatini beraber geçiriyordum. Bu olay halen aydınlatılamadı. Aile takip ediyor.

Yazıcıoğlu’nun vefatının ardından 40 gün içinde apar topar kurultay yapıldı. Yalçın Topçu Genel Başkan oldu. İlk seçimde partiyi iktidar yapamadım diyerek istifa etti ve hemen saraya danışman oldu.

Daha sonraki kurultayda 3 aday çıktı. Birisi ben diğeri Yavuz Ali Ağıralioğlu bir diğer aday ise Mustafa Destici’yi; seçimlerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve birileri ne yaptıysa yaptı söz verenler bile bize oy vermediler. Ama Sivas’ın 110’a yakın delegesinin 90’ına yakın delegenin oyunu aldık. Sivas delegelerine teşekkür ediyorum. Mustafa Destici kazandı; haşa kimseyi küçük gördüğümden değil ama Mustafa Desteci bizim partimizde çay ocağında bile çalışamaz.

Geçen yerel seçimlerine Sivas Belediyesi Meclis üyesi olarak seçildim.  Sivas Belediyesi seçimi sayemde kazanıldı ama verilen vaatler yerine getirilmediği için istifa ettim.” dedi.

Anavatan Partisi Eski İl Başkanı Cahit Duman; “Bu seçim son seçim olur”

Duman, “Önümdeki seçimi Millet ittifakı kazanamaz ise bu son seçimimiz olur.” dedi.

Murat Sulakçı; “Dürüstlük denince Ecevit gelir”

Cumhuriyet Halk Partisi Başkan Yardımcısı Murat Sulakçı Konfederasyon başkanı Mahmut Öztürk ün sözlerinin yanlış anlaşılma olmasın diye bir düzeltme yaptı Sulakçı; “Türkiye’de en dürüst siyasetçi merhum başbakanımız Bület Ecevit’dir.” dedi.

MHP’den geçmiş dönemde milletvekili adayı olan Oğuz Özdemir; “Elimizden MHP’nin gideceği bilemedim”

Özdemir; “Milletvekili adayı olduğum zaman bugünleri görerek elimizden alınacağını dile getirmiştim.

Fabrikalarımız, limanlarımız tarlalarımız hepsi yabancılara satılıyor. Ülkeyi soydular! 6 lı masaya güvenmezsek bir daha bu ülkede seçimler olmaya bilir.

Bu aday olursa veririm bu olursa vermem demeden seçmeni sandığa gitmeliyiz.

Sivas Cumhuriyetin temelin atıldığı yerdir. Erdoğan ülkeden intikam alıyor.

Soygun ve talan yapanlar hangi siyasi parti içinde yer alıyor?

Sahillerimiz yabancıların elinde kaldı.

Kaybedecek artık neyimiz kaldı?

Sivaslı gençler iş bulamıyorsa, Yazıcıoğlu’nun katilleri bulunmuyorsa!

Bu durumdan kurtulmak için oyununuz kullanmanızı tavsiye ediyorum.

AKP en tedirgin günlerini yaşıyor.

Getirdikleri ucube sistem artık işlemiyor.

Eğer bunları İktidardan indirmezsek bundan sonra bizlere toplantı yapmaya fırsat vermeyecekler.” dedi.

Programın moderatörü Numan Akay; “Millet ittifakı kazanacak adayı çıkaracaktır. Bu masadan Türkiye’nin 13’ncü Cumhurbaşkanı çıkacak ve her kesimi kucaklayacaktır. Bizler öncelikle mevcut iktidardan kurtaracak sonra da bizim kaybolmuş olan demokrasimizi geri getirecek bir Cumhurbaşkanı adayı arıyoruz.

13 Şubat’ta ya aday ya da adayın açıklanacağı tarih belli olacaktır. Bizler de demokrasi için hep birlikte çalışacağız.

Sivas’a gelerek bu toplantıya katılan Muhammet Emin Atasevere ve Peyyami Biçer’e geldikleri için teşekkür ediyoruz.

Bu istişare toplantımıza davet edip katıldığınız için siz değerli katılımcılarda teşekkür ediyorum.” dedi.

AdminAdmin