Politika
Giriş Tarihi : 26-12-2022 23:02

Erdoğan: Fırsatçılık peşinde koşanlar haramzadedir, ahlaksızdır, namussuzdur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, marketlerdeki 'fiyat artışlarını' 'fırsatçılık' olarak nitelendirirken, "Girdi maliyetlerindeki artışların üstünde fiyatlamalar yaparak fırsatçılık peşinde koşanları asla affetmeyeceğiz" dedi. Erdoğan, fiyat artışları yapanlar hakkında ise, "Ağır konuşuyorum kusura bakmayın" diyerek, "Bunlar, bizim gözümüzde kendilerinin de içinde bulunduğu Türkiye gemisini delmeye çalışan, haramzadelerdir, ahlaksızlardır, namussuzlardır." ifadelerini kullandı.

Erdoğan: Fırsatçılık peşinde koşanlar haramzadedir, ahlaksızdır, namussuzdur

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki yılın son Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleşen toplantının ardından Erdoğan açıklama yaptı.

Yılbaşından önce açıklanması beklenen EYT hakkında, "Çalışanlarımızın emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz" diyen Erdoğan, "İnşallah bu meseleyi de yılbaşından önce arzumuz gündemden çıkartmaktır" ifadelerini kullandı.

Karadeniz'de bulunan yeni doğalgaz rezervini ise 'müjde' diyerek duyuran Erdoğan, Fatih Sondaj Gemisi'nin, 8 milyar metreküplük doğalgaz rezervini keşfettiğini açıkladı. Tarım ve Kredi Kooperatif mağazalarında yapılacak indirimleri de duyuran Erdoğan, barınma desteklerinde yapılacak ücret artışlarını da açıkladı. 

"Ülkemizin kazancını her kesimine yansıtmakta kararlıyız"

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Biraz sonra doğalgazdaki yeni müjdelerimizi milletimizle paylaşacağız. 8 bin 507 liralık asgari ücretin 250 lirası işveren tarafından değil devletçe ödenecektir.

Ülkemizin kazancını, zenginliğini çalışanlar başta olmak üzere milletimizin her kesimine yansıtmakta kararlıyız. Asgari ücreti belirlerken, sosyal yardımlar, işletmelere verdiğimiz kredi paketlerinde bu anlayışla hareket ediyoruz.

"Emeklilikle ilgili beklentileri yılbaşından önce gündemden çıkartmaktır"

İnşallah memur ve emekli maaş artışlarını da bu anlayışla yapacağız.

Çalışanlarımızın emeklilikle ilgili beklentilerini karşılayacak hazırlığı yakında tamamlıyoruz. İnşallah bu meseleyi de yılbaşından önce arzumuz gündemden çıkartmaktır.

"Fırsatçılık peşinde koşanları asla affetmeyeceğiz"

Amacımız 2024'te ülkemizi yeniden tek haneli enflasyon rakamlarına kavuşturmaktır.

Girdi maliyetlerindeki artışların üstünde fiyatlamalar yaparak fırsatçılık peşinde koşanları asla affetmeyeceğiz. Mücadele, hukuki olduğu kadar ahlaki zeminde de yürütülmelidir. Dünyanın hiçbir yerinde görülmediği artışlar, kısa vadede kazandırıyor gibi görünse de uzun vadede kaybettirecektir. Bunlar, bizim gözümüzde kendilerinin de içinde bulunduğu Türkiye gemisini delmeye çalışan, haramzadelerdir, ahlaksızlardır. Ağır konuşuyorum kusura bakmayın, namussuzlardır.

"Ülke ve millet olarak pek çok bedel de ödedik"

Bundan 20 yıl önce iktidara gelirken öncelikle eğitim, sağlık, adalet, emniyet, ulaşım, tarım, dış politika bütün bu alanlarda yükselteceğimizin sözünü vermiştik. Demokrasi ve kalkınma atılımını gerçekleştirmek için uzun ve meşakkatli yolculuğun her safhası ayrı bir mücadeleyle geçmiştir. Vesayetin oyunlarını, terör örgütlerinin saldırılarını, darbecilerin teşebbüslerini, ekonomik tetikçilerin tuzaklarını birer birer kırarak ülkemizi bugünlere getirdik.

Ülke ve millet olarak pek çok bedel de ödedik. Yeri geldi milletimizin hassasiyetleri üzerinden sosyal kaos çıkarmaya, yeri geldi hak ve özgürlükler üzerinden demokrasimize saldırdılar. Şehirlerimizi kana ve ateşe boğmak istediler. Yeri geldi içimizdeki bazı hainleri kullanarak darbe girişimlerinde bulundular. Hamdolsun milletimizle omuz omuza, yürek yüreğe vererek bunların hepsini de bertaraf ettik. Son 1 yıldır yaşadığımız ekonomik türbülans bu sürecin örneklerinden biridir.

"Pazar günü yeni umut ve heyecanlarla 2023'e merhaba diyeceğiz"

20 yılın her senesi gibi 2022'de de maruz kaldığımız tepkilere karşı verdiğimiz destancı mücadele, eser ve hizmetlerle tarihteki yerimizi yeniden aldık. 2022'yi Cumartesi gecesi uğurlayacak Pazar günü yeni umut ve heyecanlarla 2023'e merhaba diyeceğiz.

"Ücretsiz yemek imkanına sahip öğrenci sayımızı 5 milyona çıkaracağız"   

Özel yetenekli öğrencilerimize hizmet veren 379 bilim ve sanat merkezine erişimi kolaylaştırmak için tüm ilçelerimizi kapsayacak şekilde genişleteceğiz. En fazla enerji tüketen bir okulumuza toplamda 60 megavat kapasiteli çatı üstü güneş enerji sistemi kuracağız.

Öğretmenlerin kişisel ve mesleki gelişimine yönelik çalışmaları yoğunlaştıracağız. Değerler eğitimini ana sınıftan itibaren sistemin temel unsurlarından biri haline getireceğiz.

Yetişkinlerin yüzde 25'ini halk eğitim merkezlerinin faaliyetlerine dahil edeceğiz. Okullarda ücretsiz yemek imkanından yararlanan öğrenci sayımızı 5 milyona çıkartacağız.

"Yeni anayasa gündemimizdeki yerini koruyacak"

Önümüzdeki yıl adalette, verilen tüm hizmetleri yargıya memnuniyetin en üst seviyeye çıkmasını sağlamaya dönük olarak geliştirmeye sürdüreceğiz.

Yeni anayasa gündemimizdeki yerini koruyacak. Yargılamalarının hızlı ve etkin sonuçlanmasını temin edecek yeni adımlar atacağız. Avukatlarımız için yeni çerçeve kanun hazırlayacağız.

"Fatih Sondaj Gemimiz, 8 milyar metreküplük doğalgaz rezervini keşfetti"

Bugün sizlere vermek istediğim müjdeleri daha fazla geciktirmek istemiyorum. Fatih Sondaj Gemimiz, Çaycuma 1 sondajında denizin 3 bin 23 metre altında 58 milyar metreküplük doğalgaz rezervini keşfetti. 

Yeni keşfimiz ve mevcut rezervin son değerlenmesiyle birlikte Karadeniz'de keşfettiğimiz doğalgazın bugünkü rakamla uluslararası piyasalardaki karşılığı 1 trilyon doları bulmaktadır. İşte onun için 2023 çok önemli.

"Karma yemde yüzde 5'e varan indirim yapılacak"

Çiftçilerimizin temel ihtiyaçlarının başında gelen gübre ve karma hayvan yeminde yeni bir adımla en önemli girdiler olan kimyevi gübre ve karma hayvan yemi fiyatlarında hem indirim yapıyor, hem de fiyat sabitlemesi yapıyoruz. Karma yemde yüzde 5'e varan indirim yapılacak. Gübre ve yem fiyatlarını Nisan sonuna kadar sabitliyoruz. Üreticimiz lehine bir gerileme olursa, elbette bunu yansıtacağız.

"İndirimler bugün itibariyle başlamıştır"

Tarım Kredinin bin 520 Kooperatif, 400 mini KOP, 250 KOP bakkal olmak üzere 2 bin 170 hizmet noktasında 600 çeşit ürün en ucuz fiyatla satışa sunulacak. İndirimler, bugün itibariyle başlamıştır.

"Ev onarımları için verilen destek tutarını da 35 bin ile 100 bin liraya çıkarıyoruz"

Barınma desteğini, prefabrik ev yapımında 150 bin liradan 200 bin liraya, betonarme ev yapımında 200 bin liradan 300 bin liraya çıkarıyoruz. Ev onarımları için verilen destek tutarını da 35 bin ile 100 bin liraya çıkarıyoruz."

AdminAdmin