Ekonomi
Giriş Tarihi : 08-12-2022 00:41

Bakan Kurum: 2023 yılında poşet fiyatları 25 kuruş olarak kalacak

"Kentsel dönüşüm, terörle mücadele kadar önemlidir"

Bakan Kurum: 2023 yılında poşet fiyatları 25 kuruş olarak kalacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, poşet fiyatlarında 2023 yılında herhangi bir artışa gidilmeyeceğini ve 25 kuruş olarak kalacağını açıkladı. 

TBMM Genel Kurulunda, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Ticaret ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği bakanlıklarının 2023 yılı bütçeleri görüşmelerine başlandı. 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yaptığı konuşmada önümüzdeki yıl uygulanacak poşet fiyatlarını açıkladı. 2019'da yürürlüğe giren fiyatlandırma sisteminde poşetlere istenen 25 kuruşluk ücret, bu sene de değişmedi. 2023 yılında poşetlerin fiyatı 25 kuruştan satılmaya devam edilecek. 

Bakan Kurum, "Sıfır Atık Hareketi’miz artık 5 yaşında. Saygıdeğer Emine Erdoğan Hanımefendi’nin himayelerinde 2017’de başlayan bu hareket, küresel bir çevrecilik modeline dönüşmüştür. Bu kapsamda 150 bin kurum binamızda sıfır atık projemizi yaptık, artık binalarımıza çöp kamyonu girmiyor. Plastik poşet kaynaklı 550 bin ton plastik atığın oluşumunu ve 23 bin ton sera gazı salımını engelledik. Bu yıl da aldığımız kararla, poşet fiyatlarını 25 kuruş olarak belirliyor ve herhangi bir artışa gitmiyoruz" dedi. 

"Kentsel dönüşüm, emin olun terörle mücadele kadar önemlidir; her türlü siyasetin de her türlü ikbal düşüncesinin de üstündedir, üzerindedir" diyen Bakan Kurum, şu açıklamayı yaptı: 

"Bu bir liderlik, bir vizyon meselesidir"

"Son depremle bir daha gördük ki bu cennet vatanın deprem meselesindeki yegâne çözümü, kentsel dönüşümdür, tek çaresi deprem dönüşümüdür. Cumhurbaşkanımız, 2012 yılında her türlü siyasi bedeli göze alarak tarihe altın harflerle yazılacak bir adım attılar. ‘Türkiye’nin her yerinde kentsel dönüşüm’ hedefiyle bu çalışmaları başlattılar. Bugün 81 şehrimizde yaptığımız kentsel dönüşümü yavrularımızın istikbal meselesi olarak görüyor, 922 ilçemizin tamamını adeta baştan aşağı yeniliyoruz.

Bu bir liderlik, bu bir vizyon meselesidir, ufuk meselesidir. Bu, topyekûn millet sevdasıdır. Bu büyüklükte bir dönüşümü bu kadar sürede gerçekleştirebilen dünyada başka bir ülke yoktur. Bu gurur hepimizin, Türkiye Cumhuriyeti’nin gururudur. Medeniyetimizin başkenti İstanbul’umuz, bu noktada deprem dönüşümünün merkezi konumundadır. İstanbul’umuzda tam 695 bin konutun dönüşümünü tamamladık. Bugün, 39 ilçemizde girilmedik mahalle bırakmadık.

Hiç kimse, ‘Depremi merkeze alacağız’ deyip deprem bütçesini kısamaz. Milletin hayatını ilgilendiren bu meseleyi hiçbir şekilde erteleyemez, reklam ve algı faaliyetleriyle deprem gerçeğini gölgeleyemez. Kentsel dönüşüm, emin olun terörle mücadele kadar önemlidir; her türlü siyasetin de her türlü ikbal düşüncesinin de üstündedir, üzerindedir." 

AdminAdmin