Sivas
Giriş Tarihi : 29-11-2022 18:17

Zara'ya Taksim şehitleri için fidan dikildi

SİVAS'ın Zara ilçesinde, İstanbul Taksim'de terör saldırısında şehit olanlar için hatıra ormanı oluşturuldu. Dikilen fidanlara ise şehitlerin adı verildi.

Zara'ya Taksim şehitleri için fidan dikildi

Zara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü öğrencileri İstanbul Taksim'deki patlamada şehit olanları unutmadı. Öğrenciler ve öğretmenleri Ahmet Başyurt Mahallesi'nde şehitler için hatıra ormanı oluşturdu. Her fidana bir şehidin adını veren öğrenciler, Taksim patlamasında hayatını kaybeden Arzu Özsoy, Yağmur Uçar, Yusuf Meydan, Ecrin Meydan, Adem Topkara ve Mukaddes Elif Topkara'nın isimlerinin yazılı olduğu kağıtları fidanlara astı. 

Zara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü KYK Yurdu sorumlularından Ömer Faruk Öneroğlu, "Taksim'de yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlerimiz için bir etkinlik yapmak istedik. Öğrencilerimizle birlikte onların isimlerinin yaşaması gerektiğini düşündük. Yurt yakınlarında bulunan arazide onlar için bir hatıra ormanı oluşturduk. Öğrencilerimizle fidan diktik ve her fidana da şehitlerimizin adını verdik. Şehitlerin adını yaşatmak istedik" dedi. 

Haberler

AdminAdmin