Gündem
Giriş Tarihi : 28-11-2022 21:37

Erdoğan açıkladı: Kadroluya geçişte 3 yıl şartı aranacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısı sonrası konuşmasında, terör, EYT ve sözleşmeli personellerin durumu hakkında açıklamalar yaptı. Erdoğan "Mahalli idareler dahil sözleşmeli personelin kadroya geçişlerinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacak" dedi. EYT konusunda ise "En kısa sürede açıklayacağız" diye konuştu.

Erdoğan açıkladı: Kadroluya geçişte 3 yıl şartı aranacak

Erdoğan'ın kamudaki sözleşmeli personeller hakkındaki açıklamaları şöyle:

-3 yılı dolmuş sözleşmeliler hemen aday memurluğa geçiş yapabilecektir.

-Mahalli idareler dahil sözleşmeli personelin kadroya geçişlerinde 3 yıl bu statüde çalışmış olma şartı aranacak.

-Daha önceki kadro düzenlemesinin dışında tutulan 227 bin kişi doğrudan kadroya geçme hakkını kullanabilecek.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

'Amacımız Rusya ile Ukrayna arasında ateşkes'

Rusya ve Ukrayna liderleriyle kimi zaman yüz yüze, kimi zaman telefon görüşmeleriyle bölgemizde yaşanan krizin etkilerini en aza indirmeye çalışıyoruz. Önceki hafta bir dizi telefon görüşmesi yaptık. Tıkanma aşamasına gelen tahıl sevkiyatın 120 gün daha uzatılmasını sağladık. Amacımız kapsamlı ateşkes ve barış anlaşmasına kadar bu temasları sürdürmektir.

İstiklal'de meydana gelen saldırının hemen arından olayın falili ele geçirildi ve eylemle bağlantılı çok sayıda kişi yakalandı.

Terör saldırıyla verilen mesajı gayet iyi anlıyor ve yanıtını veriyoruz.

Terör örgütünü yok etme ahdimizi bir kez daha tekrarlıyoruz. Onları son militanına kadar yok edeceğiz.

'Terör örgütünü yok etme ahdimizi tekrarlıyoruz'

Güney sınırlarımızca yürüttüğümüz harekatlarda büyük kayıplar veren terör örgütü havan saldırılarıyla masumların kanını akıtarak kirli yüzünü göstermiştir. Karkamış'ta 5 yaşındaki evladımızla 22 yaşında öğretmenimizi katleden terör örgütünü yok etme ahdimizi bir kez daha tekrarlıyorum.

Harekat açıklaması: İzin almadığımız gibi kimseye de hesap vermeyiz

Yarın turizmcilerimizle bir araya geleceğiz. Çarşamba günü ülkemize atanan yeni büyükelçilerimizi kabul edeceğiz. Cuma günü Engelli Hakları Ulusal Eylem Planı'nı açıklayacağız. Yeni nesillere tüm hayallerini gerçekleştirebilecekleri Türkiye bırakmak için gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz. Bugünkü Kabine Toplantımızda güvenlik tehditleriyle devam eden harekatları ayrıntılı bir şekilde değerlendirdik. Pençe-Kilit Harekat bölgesinde verdiğimiz 7 şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ülkemizin sınırlarını 30 kilometre derinliğinde güvenlik şeridi ile koruma altına alma kararımız yaşadığımız her hadiseyle biraz daha güçlenmektedir. Binlerce kilometre öteden gelip terörist masum ayrımı yapmadan her yeri yakıp yıkanlar Türkiye'nin bu hassasiyetine saygı duymak gerekir. Biz kimseden izin almadığımız gibi kimseye de hesap vermeyiz. İsim değişikliği oyunlarıyla tescilli terör örgütünü destekleyenlerin riyakarlıklarına tahammül etme durumunda değiliz.

Zincir marketlerdeki fiyatlar

Enflasyonun yılbaşından itibaren ciddi bir düşüş sürecine gireceği bir dönemin eşiğindeyiz.

Ortaya konan ithamlar yakından takip ediliyor. Ticaret Bakanlığımız, önümüzdeki günlerde yeni uygulamaları devreye alacaktır

AdminAdmin