Sivas
Giriş Tarihi : 13-11-2022 19:38

STSO yeni Başkanı kim olacak?

Bugün yapılan STSO seçimleri sonrasında mevcut Başkan Mustafa Eken 29 meclis üyesini kazanırken, rakibi Zeki Özdemir ise 35 meclis üyesi kazandı. Bu sayılara ek olarak 3 bağımsız meclis üyesi de kazananlar arasında yer buldu.

STSO yeni Başkanı kim olacak?

Seçilen bağımsız üyelerin mevcut Başkan Mustafa Eken’e daha yakın olduğu ifade edilirken bağımsızlarla birlikte Mustafa Eken’in meclis üyesi sayısı toplandığında bu sayının 32’ye yükselme ihtimali bulunuyor.

Böyle bir durumda Zeki Özdemir 35 Mustafa Eken ise 32 meclis üyesi ile seçimi tamamlamış kabul edilirken Eken’in bir önceki seçimde olduğu gibi karşı listeden 2 ismi transfer edebilmesi durumunda yeniden başkanlığı kazanabileceği ifade ediliyor.

1 Nisan 2018’de yapılan Mustafa Eken ile Osman Yıldırım‘ın yarıştığı STSO seçimlerinin, açıklanan ilk sonuçlara göre kazananı Osman Yıldırım olmuştu. Yapılan seçimlerde Osman Yıldırım’ın başkanlığındaki liste meclis üyesi sayısı 38 olarak netleşmişti.

 

Herkes Osman Yıldırım başkan oldu diye beklerken, Yıldırım’ın listesinden aday olarak seçilen bazı isimler daha sonra Mustafa Eken tarafında yer almış ve sayısal dengeler bu nedenle alt üst olmuştu.

AdminAdmin